Nyílt napot tartottak a Corvin Mátyás Általános Iskolában

2024. 02. 20., 16:44
Nyílt napot tartottak a Corvin Mátyás Általános Iskolában hétfőn délelőtt, hogy ízelítőt adjanak a szülőknek a gyermekek mindennapjaiból. Idén kevés a diák, így nagy a versengés az oktatási intézmények között. Országos szinten április 18 és 19-én tartják a beiratkozásokat.
Fotó: Corvin Mátyás Általános Iskola Facebook oldala

A robotika órán a gyerekek már rutinosan programozták a méhecskéket, hogy a helyes útvonalon találják meg a célt. A programozást ilyen játékos formában tanulják meg a Hunyadiban a 4. osztályos diákok, hogy a későbbiekben már komolyabb programokat is szerkeszthessenek. Ők az egyik legnépszerűbb, az angol tagozatos, kéttannyelvű osztályba járnak.

– Magyar-angol két tanítási nyelvű rendszerünk keretében tanulóink heti 5 órában tanulnak angol nyelvet és három tantárgyat angol célnyelven vesznek fel. Ez alsó tagozatban a technika, az ének-zene, a testnevelés, negyedikben pedig a testnevelés helyett bejön a a környezetismeret, felső tagozatban pedig a történelem, a civilizáció és a biológia tárgyakat tanulják angol célnyelven, valamint angol rektor biztosítja a kommunikációs órákat. Van egy másik angol projektünk, ez az emelt szintű oktatás. Az ide járó diákjaink alsóban még kevesebb óraszámban tanulják az angolt, felsőben már ők is heti 5 órában megkapják az angol rektori órákat, de ők nem tanulnak angol célnyelven tantárgyakat. Emellett van egy számítástechnika osztályunk is, az ide járó tanulók már kezdettől fogva tanulnak informatikát és több informatikai eszközt használnak tanulásuk során, mint az átlagos diákok
— nyilatkozta dr. Lóczi László, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola igazgatója.

Idén három osztályt indít a Corvin Mátyás Általános Iskola: egy informatikait és két kéttannyelvűt. Ezen kívül megannyi szakkörrel és foglalkozásokkal színesítik a gyermekek hétköznapjait. Működik az intézményben többek között környezeti szakkör, zeneiskola keretében tanulhatnak a diákok fúvós hangszereken, gitáron és szintetizátoron játszani. Emellett akrobatikus rock’ n roll, kosárlabda és fociedzéseket is tartanak a Mátyásban.

– Van négy citera zenekarunk is, tehát a népi kultúrát is közvetítjük. Citerásaink már négy generációt képviselnek. A legidősebbek egyetemista korúak, de a Corvin Citerazenekar, a Tökmagok illetve a Pöttömök is nagyon szép sikereket értek el, Arany Páva díjakkal, Vass Lajos nagydíjakkal rendelkeznek és bejárták a világot - tette hozzá az igazgató, aki arról is beszámolt, milyen mozgalmas a diákélet a Corvin Mátyás Iskolában. De kiért arra is, milyen a továbbtanulási aránnyal büszkélkedhetnek.

– Tanulóink 95 százaléka érettségit adó középiskolában tanul tovább, nagy részük gimnáziumban. A technikumok közül elsősorban a Kadát választják, ahol kéttannyelvű oktatás van, vagy a Károli régi Áfeoszos projektjét, ahol szintén kéttanos oktatás van, illetve most nagyon népszerű lett a Kandó duális képzése is elsősorban a fiúk körében 
— árulta el dr. Lóczi László.

Március 8-án angol teadélutánra invitálja az iskola az érdeklődőket, április 11-én pedig bemutatják az iskola programját. A beiratkozások pedig április 18, 19-én lesznek 8-19 óra között.