Nyitott Piacok Napja péntek délelőtt a fenntarthatóság jegyében

KÖZLEMÉNY
2023. 09. 20., 12:57
Pénteken, szeptember 22-én Nyitott Piacok Napja rendezvényt tart a Kecskeméti Piac a fenntarthatóság jegyében 8.00-12.00 óráig a Budai utcai piaccsarnokhoz kapcsolódó szabadtér hátsó részén.

Várható programok:

  • 9.00-9.30 óráig Horváth Lászlóné Kovács Terézia gyógynövény- és gombaszakértő „Zöld gondolatok a piacon” cím alatt előadást tart. Az előadáson diafilmek segítségével olyan tájékoztató anyagot láthatnak majd az érdeklődők, mely népszerűsíti a csomagolásmentes vásárlást, kiemeli a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát, rámutat a tudatos/egészségtudatos táplálkozás előnyeire a mindennapi életben, valamint felhívja a figyelmet a környezetvédelemre, a biogazdálkodásra és az ételpazarlásra.
  • 9.30-10.00 óráig Miklós Bernadett szarvasgombász enged betekintést a szarvasgombával kapcsolatos ismereteibe és adja át a tapasztalatait. Állandó segítőtársa, a kutyája, Citrom is részt vesz egy bemutató erejéig a rendezvényen, szarvasgombát fog kiszagolni.
  • 10.00 órai kezdettel a „Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack” bábjátékot nézhetik meg Égerth Magdolna előadásában.

A rendezvény keretein belül az intézmény iskolás és óvodás csoportokat is fogad, hogy az apróságok megismerkedhessenek a piac mindennapjaival, a társadalomban betöltött szerepével, termelőivel és azok termékeivel.

A Nyitott Piacok Napja esemény egész időtartama alatt lesznek termelői kóstolók, kézműves bemutatók, almavásár, szelfisarok, valamint a piac egyik kiváló méhésze, Horváth Edit szabadtéren található pavilonjánál mézkülönlegességeket kóstolhatnak, vásárolhatnak és a kiállított kaptárnak köszönhetően betekintést nyerhetnek a méhek életébe.