Ohióba készülnek a magyar elit járőrök

2024. 02. 29., 15:17
Március végén indul útnak egy magyar küldöttség Ohióba, a Best Warrior járőrversenyre. Mivel Magyarország ismét meghívást kapott a megmérettetésre, ezért el is kezdődött egy 5 hetes felkészülési időszak a kecskeméti repülőbázison, melynek végén kiválasztják azt a négy önkéntes tartalékos katonát, akik képviselhetik hazánkat Amerikában.
A galéria 23 képet tartalmaz

Nincs helye a gyengeségnek az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár repülőbázisán. A legerősebb, leggyorsabb, legbátrabb és legokosabb önkéntesek szállnak harcba egymással azért, hogy kiválasszák közülük azokat, akik hazánkat fogják képviselni Ohióban, a Best Warrior járőrversenyen. Sipos Gergő Kristóf önkéntes tartalékos önmaga számára szeretne bizonyítani, valamint családjának szeretne példát állatíni, hogy fizikailag ők is aktívak legyenek és sportoljanak. Az 5 hetes felkészítés csak a legkeményebbeknek való.

- Végrehajtottunk hátizsákos futásokat, menetgyakorlatokat, valamint fizikai felméréseket, amelyből végeztünk magyar és amerikai verziót is. Ezek összefüggnek a kinti követelményekkel is. Kint például lesz 20 km-es 20 kg-os teherrel futás, ezen felül lesznek egészségügyi feladatok, lövészet és gépkarabély szét illetve összeszerelés
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Sipos Gergő Kristóf, a 38. Területvédelmi Zászlóalj önkéntes területvédelmi tartalékosa.

A kecskeméti repülőbázison 9 fiatalt készítenek fel a kíméletlen viadalra, közülük négyen lehetnek azok, akik Amerikába repülhetnek a bajnokságra.

- Az ország számos vármegyéjéből érkeztek tartalékos katonák, hogy részt vehessenek az Ohióban megrendezésre kerülő járőrbajnokság felkészítésén. Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy tartalékos katonáink a felkészítést követően kiemelkedő feladatokban is részt vállalhassanak. Ennek kiváló példája a járőrbajnokságra történő felkészítés
— mondta stábunknak Vaslóczki Roland, a 38. Területvédelmi Zászlóalj megbízott parancsnokhelyettese.

Magyarország immáron másodjára kapott meghívást az Ohiói Nemzeti Gárda által szervezett megmérettetésre, mely mind az önkéntes katonák, mind pedig a Magyra Honvédség számára hasznos.

- Tapasztalatokat szereznek és ezeket később el tudják mondani ismerőseiknek, barátaiknak. Mi valljuk, hogy a legjobb toborzó maga a katona, akik ezeken a feladatokon részt vesznek, és jó élményekkel távoznak, ők a legjobb toborzók
— nyilatkozta Gáldonyi Sándor, a kecskeméti 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője. 

2023-ban ketten képviselték Magyarországot, mindannyian bekerültek a legjobb 10-be. A magyar küldöttség március végén utazik Ohióba, hogy a tavalyi sikeres szereplést túlszárnyalja. Addig azonban hosszú az út: vízben és szárazföldön egyaránt kivételes fizikai teljesítményt, valamint mentális stabilitást várnak el a kiképzők.