Óriási sikere volt a 9. Mezgé Pikniknek

2023. 10. 04., 20:15
Idén több újdonsággal várta a vendégeket a 9. alkalommal megszervezett, országosan is egyedülálló Mezgé Piknik a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum tangazdaságában szombaton. A traktoros felvonulás mellett a járművek ügyességi pályán teljesítettek, a traktorokat ki is lehetett próbálni. Számos lovas program, állatsimogatók, gasztropiac és kiállítás is fűszerezte a programpalettát.
A galéria 78 képet tartalmaz

Kutyaszépségversenyen vonultatták fel a legszebb, legszeretettebb négylábúakat a kiskunfélegyházi Mezgé tangazdaságában szombaton. Kilenc évvel ezelőtt született meg az ötlet, hogy a nagyközönség számára is nyíljanak ki a kapuk, azóta minden évben egyre népszerűbbé válik a Mezgé Piknik.

Rózsa Pál, a Déli Agrárszakképzési Centrum - Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója hangsúlyozta: nagyon szeretnék, ha egy olyan farmot sikerülne kialakítani, melynek köszönhetően hétvégén bárki kilátogathat a tangazdaságba és az állatok között lehet. Az idei Mezgé Piknikre több újdonsággal készültek a szervezők.

A traktorokat bárki kipróbálhatta, kicsi-nagy egyaránt. Az általános iskolások körében meghirdették a „Kedvenc háziállatom, a ló” című rajzversenyt. Rengeteg alkotás érkezett a kiírásra, melyeket a tangazdaság istállójában állítottak ki.

A lovagoltatás, a kocsikázás óriási népszerűségnek örvendett, a legkisebb korosztály is boldogan ült fel a pacikra, de természetesen idén nem maradhatott el a gasztropiac sem.

A szombati Mezgé Piknik lebonyolításában a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum közel 80 tanulója segített. A rendezvény fontos szerepet tölt be a térség fejlesztésében, az agrárium népszerűsítésében is.

A KTV Kiemelő című műsorának szerda esti adásában bemutatott anyagunk itt tekinthető meg: