Összefogásban valósul meg a jakabszállási őstermelői piac fejlesztése

2023. 03. 08., 17:05
Esőbeállót kap Jakabszállás őstermelői piaca. A fejlesztés egy összefogásnak köszönhetően valósulhat meg. A lakosok öt köbméter fával járultak hozzá a védőépítményhez, az önkormányzat pedig a lemezborítást állja.
A galéria 17 képet tartalmaz

Közfoglalkoztatottak építik fel a jakabszállási őstermelői piac esőbeállóját. A területen mintegy 20 éve működik az árusítóhely, azonban rossz idő esetén nem igazán akartak odamenni a helyi termelők. Másfél éve az egyik padsor fölé elhelyeztek egy csapadékvédőt, most pedig a fejlesztés folytatódik.

Szabó György Róbert polgármester elmondta, hogy a lakosság adta össze a faanyagot. Volt, aki kivágott fát adott, azt méretre fűrészeltették, és volt, aki eleve fűrészelt árut ajánlott fel.

Végül a lakosok összesen öt köbméter fát ajándékoztak a településnek, az önkormányzat pedig a lemezborítást állja. Ezt az őstermelői piacot mindenki a sajátjának tekinti Jakabszálláson, ezért is valósul meg a fejlesztés összefogásban.

– Együtt élnek az eladók és a vevők egymással. Ha valakinek elfogy otthon mondjuk a tojása, és tudja, hogy kitől vette a piacon, akkor elmegy hozzá házhoz és megvásárolja. Az én szüleim például krumplit és szamócát árulnak, amikor elfogy, elmennek hozzájuk és megveszik tőlük a háztól
— meséli a polgármester.

A piacot április 1-jén vehetik újra birtokba most már esőbeállóval az őstermelők. A polgármester elmondta, hogy tervben van az árusítóhely továbbfejlesztése is, szeretnék modernizálni a wc-ket, villanyokat telepítenének a területre és térkövezésre is szükség lenne egyebek mellett a csapadékvíz elvezetése miatt is.