Összefogtak a lakók és az önkormányzat-Szilárd burkolatot kap a Füst Milán utca

2023. 09. 29., 12:42
Példaértékű összefogásnak köszönhetően kap aszfaltburkolatot Kecskeméten a Füst Milán utca 47 méteres szakasza. A beruházást 13 család kezdeményezte, a költségek felét a lakók, másik felét az önkormányzat állja. A munkálatok ma (péntek) kezdődtek és holnap (szombat) készen is lesz az új útszakasz.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 25 képet tartalmaz

Ma reggel útépítés hangjára ébredhettek a kecskeméti Füst Milán utca lakói. A zajokat azonban most örömmel fogadták az ott élők, hiszen ez azt jelentette, hogy régi álom válik valóra. 2022 szeptemberében döntöttek úgy a helyiek, hogy kezdeményezik az utca felújítását. A lakók vállalták az ügyintézést, de az önkormányzat is hozzájárult az építéshez.

- Először összeadtuk a bruttó bekerülési költség felét, miután megvalósul az út és forgalomba lesz helyezve, azt követően utófinanszírozás formájában biztosítja az út költségeinek másik felét az önkormányzat
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Károlyi András, ingatlantulajdonos.

A munkálatokra azért van szükség, mert eddig nem volt aszfaltozott út a Füst Milán utcában. 13 család dobta össze a 47 méteres útszakasz felújításához szükséges összeg felét. Szamler László önkormányzati képviselő hálás a lakosok példaértékű összefogásáért.

- Az, amit itt az elmúlt hónapokban ez a közösség végigcsinált, mindenki számára lehet követendő példa. Lehet ezt így is csinálni. Irdatlan munka volt az elmúlt hónapokban egyeztetni, a hivatalokban az engedélyeket kijárni, de a végére érünk lassan ennek a folyamatnak. Számomra pedig rendkívül nagy megtiszteltetés, hogy a kezdetektől fogva bevontak a csapatba, a csapat tagja lehettem és segíthettem ezt a folyamatot
— mondta Szamler László, önkormányzati képviselő.

A munkálatok holnap (szombat) be is fejeződnek, megtörténik az aszfaltozás, ami után birtokba is vehetik az új útszakaszt a helyiek.