Összehangolt rajtaütés Kecskeméten - Drogkereskedőket fogott el a rendőrség

KÖZLEMÉNY
2024. 04. 12., 12:30
5 helyszínen 7 embert fogtak el a rendőrök. A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek a Hírös városban.

A nyomozóknak olyan információ jutott a birtokába, hogy Kecskeméten egy csoport kristályként ismert, új pszichoaktív anyagokat árul. Több hónapos nyomozás vette kezdetét, melybe aktívan a Kecskeméti Járási Ügyészség munkatársai is bekapcsolódtak. Egy összehangolt akció keretén belül kedden több rajtaütést tartottak a Bács-Kiskun vármegyei rendőrök. Az elfogásokban a főkapitányságunk munkatársain felül a kecskeméti rendőrök, valamint a Bács-Kiskun, Baranya és a Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kommandósai, kutyás rendőrök, valamint ügyészek vettek részt.

A nagyszabású akcióban 5 helyszínen 7 embert fogtak el. A házkutatások során kábítószergyanús anyagokat, készpénzt és a terjesztéshez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le a nyomozók. A lefoglalt anyagokat szakértő vizsgálja.

Vagyonvisszaszerzés céljából közel 9,5 millió forintot, aranyékszereket és telefonokat foglaltak le a nyomozók.

Az elfogott személyekkel szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult büntetőeljárás. Az ügyészség kezdeményezésére a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

❗️Kecskeméten 5 helyszínen 7 embert fogtunk el, akik új pszichoaktív anyaggal kereskedtek a Hírös városban. Közel 9,5 millió forintot💵, aranyékszereket 👑és telefonokat 📱foglaltunk le. Részletek a kommentszekcióban!

Közzétette: Bács-Kiskun vármegyei rendőrség – 2024. április 12., péntek