Ovisokat, iskolásokat és nyugdíjasokat is vár a vadaskert az őszi kedvezményes heteken

2023. 09. 12., 15:19
Szeptember 22-ig tartják az általános iskolások heteit a Kecskeméti Vadasparkban. Őket az óvodások, majd a nyugdíjasok követik. Az ott dolgozók minden hétköznap látványetetéseket tartanak a vendégeknek, akik számos érdekességet, kulisszatitkot is megtudhatnak az állatokról.

Biztosan sokan emlékeznek a rejtélyes kiskun párducra, amely 2021-ben és 2022-ben bukkant fel többször hazánkban. A Kecskeméti Vadaskertnek valóban van fekete párduca, egyenesen kettő, akik főszerepet kapnak a következő két hétben, és rengeteg érdekességet is megtudhatunk róluk.

Ha jobban megfigyeljük őket, valójában ők sem tiszta feketék, hanem foltosak - ez általában akkor látszik, ha rájuk süt a nap. Ugyanúgy, mint a foltos leopárdok, csak ők fekete alapon. Nagy vadászok: ha a kifutóba bekerül valamilyen állat, azt biztos, hogy levadásszák. Rejtőzködő életmódot élnek
— magyarázta Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert ügyvezető igazgatója.

De ennél még jóval több információt is megtudhatnak mindazok, akik részt vesznek a Kecskeméti Vadaskert őszi kedvezményes hetein.

Könnyítjük az iskolásoknak az évkezdést, hiszen nem rögtön a mélyvízbe kerülnek, hanem egy kihelyezett természetrajz órát tudnak itt eltölteni. Nagyon sok információt kapnak. Azt, amit bent az iskolában tankönyvekből és a tanító nénitől kapnak meg, itt élőben a gondozóktól hallhatják, kiegészítve egy élménnyel
— mondta Tokovics Tamás.

Először az általános iskolásokat és az óvodásokat, végül pedig, szeptember végén a nyugdíjasokat várják az állatkertbe. Korosztálytól függően látványetetésekkel, bűvészelőadásokkal várják a vendégeket.