Parkolóbérlet-megújítás: elkerülhető a sorbanállás

2023. 01. 09., 14:05
Idén is sokan az utolsó pillanatra halasztották a parkolóbérlet-vásárlást. Bár a megszokotthoz képest kisebb a tumultus, időszakosan mégis feltorlódik a sor a városrendészet ügyfélfogadási irodája előtt. Idén a nyugdíjas bérletekre vonatkozó szabályok is változtak.

Kisebb sorbaállásra ma is számíthattak a bérletvásárlás, bérletújítás miatt érkezők a Kecskeméti Városrendészet ügyfélszolgálatán.

Folyamatosan csörögtek a telefonok az ügyfélszolgálaton, ahol maximális létszámmal várták ma is a városrendészet kollégái a bérletvásárlókat. A városrendészet már 2022 végén is mindent megpróbált megtenni a nagyobb tumultus elkerülése érdekében.

Már a rendelet alkotásakor arra készültünk, hogy egy kicsit elnyújtjuk a bérletezési időszakot, ezért december 12. óta gyakorlatilag árusítjuk a bérleteket, ettől függetlenül időszakosan összetorlódnak a vásárlók, van, hogy tíz-tizenöten is
— mondta Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezető-helyettese.

Idén szerencsére már sokan interneten keresztül, a városrendészet megújult honlapja segítségével vásárolták meg bérletüket, részben ennek is köszönhető, hogy nem alakultak ki komolyabb sorok.

A havi bérletek január 5-én jártak le, az éves és féléves bérletek január 15-ig érvényesek még.

A nyugdíjas bérletek esetében változtak a kedvezmény igénybevételével kapcsolatos szabályok, és több dokumentumot kell bemutatni.

A nyugdíjasoknak be kell mutatniuk a kedvezmény igénybevételéhez szükséges igazolásokat, így a lakcímkártyát, mert kecskeméti lakosnak kell lenni, továbbá a forgalmi engedélyt. Az övé kell legyen az autó, és 65 évnél fiatalabb személy nem lehet üzembentartóként sem bejegyezve. Be kell még mutatni az érvényes jogosítványt és a nyugdíj összegéről egy igazolást
— sorolta Csíkos Imre.

A nyugdíjigazolások esetében a nyugdíjfolyósító által kiállított éves igazolás mellett a havi folyósításról szóló bankszámlakivonatot vagy a postástól kapott igazolást is be kell mutatni.

Az éves nyugdíjas bérletek meghosszabbítására január 31-ig van lehetőség, a félévesek esetében január 15-ig van lehetőség hosszabbításra. érvényessége ugyanis akkor jár le.