Pécsi Rita, Horváth Szilárd és Papp Zsolt segíti a leendő elsősök szüleit az iskolaválasztásban

2024. 02. 01., 14:43
Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató, Horváth Szilárd, a gödi Búzaszem Iskola igazgatója és Papp Zsolt, a kecskeméti Szent Imre Iskola igazgatója beszélget február 19-én, hétfőn este a Kocsis Pál Iskola dísztermében, ahol a leendő elsősök szüleit szeretnék döntésükben segíteni. Az iskolaválasztás pedagógiai, pszichológiai szempontjairól való eszmecserében körüljárják többek között, hogy mire van igazán szüksége egy kisiskolás gyermeknek, mi fejleszti, erősíti őt? Mit adhat az iskola a gyermek- és felnőttkor értékes, boldog életvezetéséhez? Természetesen kiderül majd az is, hogy milyen a „jó suli”. Többek között ezekre a kérdésekre is keresik a válaszokat a 17:30-kor kezdődő pódiumbeszélgetésen.

Papp Zsolt, a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola igazgatója portálunknak elmondta: nem előadással készülnek, hanem beszélgetés keretében társalognak a fentebbi témákról, melyen a jelenlévők is szót kaphatnak és feltehetik kérdéseiket.

Horváth Szilárdot az M5 műsorvezetőjeként sokan ismerhetik, azt azonban kevesebben tudják róla, hogy a gödi Búzaszem Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató, főiskolai tanár is ismerős lehet a kecskemétieknek, hiszen több nagysikerű előadást tartott már a megyei könyvtárban, köztük tavaly júniusban a harag kezeléséről, melynek teljes videófelvétele is elérhető a könyvtár Youtube-csatornáján.

A február 19-ei pódiumbeszélgetésen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Szent Imre Iskola honlapján lehet.