Címke: pszichológia
Keresés
Dátum választó
Rendezés
467 találat
2024.02.01

Pécsi Rita, Horváth Szilárd és Papp Zsolt segíti a leendő elsősök szüleit az iskolaválasztásban

Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató, Horváth Szilárd, a gödi Búzaszem Iskola igazgatója és Papp Zsolt, a kecskeméti Szent Imre Iskola igazgatója beszélget február 19-én, hétfőn este a Kocsis Pál Iskola dísztermében, ahol a leendő elsősök szüleit szeretnék döntésükben segíteni. Az iskolaválasztás pedagógiai, pszichológiai szempontjairól való eszmecserében körüljárják többek között, hogy mire van igazán szüksége egy kisiskolás gyermeknek, mi fejleszti, erősíti őt? Mit adhat az iskola a gyermek- és felnőttkor értékes, boldog életvezetéséhez? Természetesen kiderül majd az is, hogy milyen a „jó suli”. Többek között ezekre a kérdésekre is keresik a válaszokat a 17:30-kor kezdődő pódiumbeszélgetésen.
2023.12.25

Hívja a lelki segélyt, ha nyomasztja a magány!

A hírek karácsonykor gyakran foglalkoznak a magányosok ünnepi időszakhoz kötődő problémáival. Az év legmeghittebb időszakában az egyedüllét ugyanis az átlagos hétköznapokhoz képest is nehezebb. Segítség azonban létezik: ingyenes telefonszámokon várják a nehéz helyzetben lévők hívásait, egy jó szóval, tanáccsal, kedvességgel.
2023.06.16

MCC pódiumbeszélgetés: a sportsikerekhez a belső motivációt kell elsősorban megtalálni

A sikeres sportteljesítményhez elsősorban a belső, személyes motivációt kell megtalálni, de a környezet is kulcsfontosságú ahhoz, hogy ez a motiváció kibontakozhasson – hangzott el a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kecskeméti pódiumbeszélgetésén péntek délután. Az Aranyhomok szálloda tükörtermében megtartott beszélgetésen Ivkovicné Béres Tímea 108-szoros válogatott kosárlabdázó, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője, Szabó Tibor, a KTE Labdarúgó Akadémia vezetője, valamint Sárkány Dominik, az Újpesti TE sportpszichológusa cserélt eszmét a mentális tényezők sportteljesítményben játszott szerepéről.
2023.06.02

Pécsi Rita: a haragot nem szabad elnyomni, de kezelését tanulni kell

A harag természetes érzelem, amit nem szabad elnyomni vagy szégyellni. Természetes vészjelzés, hogy valami, ami számomra fontos, veszélyben van. A haragban hihetetlen erő rejlik, amit „jól be lehet fogni”, ha helyesen viszonyulunk hozzá és megtanuljuk kezelni, jól kifejezni – mondta Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató, főiskolai tanár a megyei könyvtárban csütörtök délután tartott előadásán.