Pokollá tette exe életét a zaklató férfi

2023. 03. 29., 09:09
A Kecskeméti Járási Ügyészség kapcsolati erőszak, magánlaksértés, garázdaság és zaklatás miatt emelt egy férfi ellen, aki nem tudott belenyugodni a szakításba. A távoltartás hatálya alatt is tovább zaklatta volt élettársát, amikor a nő emiatt ismételten távoltartást kért ellene, még a bíróság épülete előtt is randalírozott, fenyegetőzött. A nő kísérőjét bántalmazta, az autóját pedig megrongálta.

A vádirat szerint a lajosmizsei férfi – az ügy vádlottja – és élettársa kapcsolata a férfi italozó magatartása és a tettlegességig fajuló viták miatt megromlott. Amikor a vádlott 2022 februárjában a lakásuk berendezési tárgyait is összetörte, a nő megszakította az életközösséget és az ingatlanuk tetőterébe költözött a két közös kiskorú gyermekükkel. A férfi azonban ebbe nem tudott belenyugodni, folyamatosan szemmel tartotta és követte a nőt mindenhova, az utcán hangosan kiabált vele, sérelmezve a szakítást.

A folyamatos zaklatások miatt a nő Tiszakécskére költözött, egyidejűleg távoltartást kezdeményezett a férfival szemben, amelynek során a bíróság előtt a felek egyezséget kötöttek. A vádlott azonban azt még aznap megszegte, különböző hívószámú készülékekről előbb telefonon, majd az asszony új otthonánál megjelenve ismét személyesen is háborgatni kezdte a sértettet.

2022 októberében a nő kapujának lemezborítását letépte és, az udvarban előbb a biztonsági kamerát, majd a klímaberendezést akarta leverni. A nő megpróbálta megakadályozni ebben, azonban a vádlott a falhoz nyomta, a haját tépte és többször a lábába rúgott.

A nő ezután a távoltartás szabályainak rendszeres megszegése miatt ismét a bírósághoz fordult. A 2022. október 27-re kitűzött tárgyalás előtt a férfi a bíróság épülete előtt, majd a bejáratnál hangoskodott, a volt élettársát trágár szavakkal illette, ami miatt a biztonsági őrök nem engedték be az épületbe. Végül az utcán megvárta az épületből kijövő nőt és kísérőjét, akit a ruhájánál megragadott, belerúgott és megütötte, majd a közelben parkoló autójába többször belerúgott.

Mivel a férfi a vele szemben emiatt elrendelt bűnügyi felügyelet alatt sem hagyta abba a nő telefonos zaklatását, a kecskeméti rendőrök őrizetbe vették.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfit az ügyészség kapcsolati erőszak bűntettével, magánlaksértés, zaklatás, valamint garázdaság vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.