Pont Ott Partit szervez a Neumann János Egyetem a Deák téren

Strand Fesztivál bérlet a friss neumannosoknak!

KÖZLEMÉNY
2023. 07. 25., 16:45
Rekord magas hallgatói létszámnövekedéssel számol idén is a kecskeméti Neumann János Egyetem. 2023-ban az első helyes jelentkezési számok a teljes egyetemi képzési portfóliót illetően 64%-os növekedést eredményeztek. A Neumann várakozása szerint a ponthatárok holnapi kihirdetése után a hivatalosan felvett hallgatók száma jelentősen meghaladhatja a tavalyi 18%-os növekedést is. Az egyetem a hivatalos pontváró buliját idén a Hírös Agóra előtti Deák téren rendezi.

Fokozott várakozással tekint az egyetem a felsőoktatási ponthatárok holnapi kihirdetésére. A mindenki számára izgalmas pillanatokat pedig közösen várhatják az érintettek a Neumann János Egyetem és a Hírös Agóra által közösen szervezett Pont Ott Parti keretében, melyet szintén a Neumann 2023 Programévhez kapcsolódva rendeznek meg.

A kecskeméti Deák téren 2023. július 26-án már délután 18:00 órától várják a fiatalokat. Korhatár nélkül mindenkire számítanak. Estébe nyúló Dj szett mellett fánk piknik és fröccsterasz is várja az érdeklődőket. A Hírös Agóra ledfalán pedig 20:00 órától élőben érkeznek egyenesen az Oktatási Hivatal rendszeréből a 2023-as friss, addig még nem ismert felvételi ponthatárok.

Az egyetem minden diákot ünnepel, aki a hazai felsőoktatásban tervezi a jövőjét, ezért a felvételi eljárásban résztvevő és a Pont Ott Partin jelenlévő hallgatók között Strand Fesztivál belépőket sorsolnak. Érdemes figyelni a Neumann János Egyetem honlapját és Facebook-oldalát, ahol a nyereményjáték feltételei részletesen megtalálhatóak.

Amíg Magyarországon és számos európai uniós tagállamban csökkenő tendenciát mutatnak a felsőoktatási jelentkezések átlagos számai, addig a kecskeméti egyetem olyan korszakát éli, mely minden túlzás nélkül egy példa nélküli sikersztori a hazai felsőoktatási intézmények mezőnyében. A jelentkezések számának töretlen növekedése igazolja, hogy az egyetem vezetése megtalálta az irányt, amellyel a hallgatók és a munkaerőpiac által támasztott követelményeket a legmegfelelőbb képzési struktúrával tudja kiszolgálni.

Kecskemét városa ma már olyan környezetet tud biztosítani, amely a sikeres pályakezdés garanciáját is jelenti. Egy igazi egyetemváros épül a magyar Alföld szívében, ahova érdemes érkezni és ahol érdemes maradni. Az üzenet pedig továbbra is az, hogy „Ha rajtunk múlik, Neumannos leszel!”