Szenzációs szögletfigurával egyenlített a KTE a Fradi otthonában, ezzel pontot szerzett

KÖZLEMÉNY
2023. 02. 18., 19:41
Az OTP Bank Liga 20. fordulójában a Kecskeméti TE a Ferencvárosi TC vendége volt. Az első félidőben a címvédő megnyerhette volna akár a találkozót, de a KTE a szünetben váltani tudott, s végül ponttal távozott a Groupama Arénából.

Szabó István csupán egy helyen változtatott kezdőcsapatán, Tóth Barna helyett Horváth Krisztofer kapott lehetőséget, ami némileg másfajta, mozgékonyabb és kombinatívabb támadójátékot vetített előre. Az első percekben mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, azt az FTC rögtön egyértelműsítette, hogy hazai pályán dominálni szeretne, így folyamatosan többet is volt a labda a hazaiaknál. A 9. percben jegyezhettük fel az első lövést, egy beadás után Esiti elé pattant a labda, aki 17 méterről lőtt, egy védőről kevéssel pattant a jobb felső mellé. Kecskeméti oldalon akadtak ígéretes kontrákra lehetőségek, de nem sikerült ezeket jól elindítani, az FTC gyakorlatilag azonnal igyekezett fékezni a játékot. A labdaszerzésekből volt még fantázia, a 23. percben Szuhodovszki meg is indult volna, de Sammy Mmaee szerelni tudta utolsó emberként. A 26. percben hatalmas ziccerbe került a brazil Marquinhos, Szabó csúszott meg, ezt ki is használta a hazai szélső, de jobbal a jobb alsó mellé lőtt. A félidő utolsó tíz percére fokozta a tempót és a nyomást az FTC, ekkor már nagyon beszorult a KTE. A 37. percben meg is szerezte a vezetést a címvédő, Sammy Mmaee emelte a védők mögé a labdát, Traore jó ütemben indult be és a kifutó Varga mellett el is bólintotta a játékszert (1-0). Ezt követően Ryan Mmaee percei következtek, előbb egy az egyben maradt Vargával, a vendég portás lelopta a lábáról a labdát, majd a 40. percben Pászka beadása után célozta meg a rövid sarkot, de a kecskeméti kapus hárított. A 42. percben Wingo lőtt 15 méterről, kissé jobbról egy kavarodásból, ez a hosszú kapufán csattant, így maradt az 1-0 szünetben.

Szabó István kettőt is cserélt a szünetben, érkezett Nikitscher és Tóth. Nagyon jót tett a szünet a KTE-nek, ami rögtön gól formájában is bizonyítást nyert. Az 53. percben Szuhodovszki egy tudatos szöglet figurát laposan lőtt be, ketten is átlépték, majd Horváth a jobb alsóba lőtt (1-1). Azonnal próbálkozott a Fradi is, az 57. percben Vécsei 17 méteres bombáját tolta fölé Varga. Kemény, férfias küzdelem zajlott a pályán, mely kiegyenlített is lett, akkor is, ha az FTC továbbra is többet birtokolta a labdát. A hajrában inkább a küzdelem dominált már, de a 84. percben még Dibusznak nagy bravúrt kellett bemutatnia, miután Meszhi lövése a lábak között bizony befért volna a kapujába. Az eredmény már nem változott, a KTE két meccsen négy pontot szerzett eddig az FTC ellen és továbbra is második.

Ferencvárosi TC–Kecskeméti TE 1-1 (1-0)

Groupama Aréna, 9511 néző. Vezette: Karakó Ferenc (Kóbor Péter, Horváth Zoltán)

FTC: Dibusz – Wingo, Kovacevic (Abena 58.), S. Mmaee, Pászka (Frederiksen 65.) – Esiti (Mercier 77.), Vécsei – Traore, Zachariassen, Marquinhos – R. Mmaee. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

KTE: Varga Á. – Nagy K. (Meszhi 68.), Szabó A., Rjaskó, Belényesi, Zeke – Banó-Szabó (Szalai 79.), Vágó (Nikitscher 46.), Szuhodovszki – Horváth K. (Májer 63.), Katona B. (Tóth B. 46.). Vezetőedző: Szabó István

Gólszerző: Traore (37.) ill. Horváth (53.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu