Régi Idők Karácsonya: Indul a téli fesztivál Kecskeméten

2022. 11. 23., 15:33
Régi Idők Karácsonya fantázianévvel vár mindenkit Kecskemét főterére a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ. November 26-ától december 22-éig tart majd az idei téli fesztivál, amely bár a múltból merít, mégis színes forgatagot és modern élményeket ígér.

Kaland, művészet, közösségi élmény. Címszavakban ez vár mindenkire, aki november 26-ától december 22-éig ellátogat Kecskemét főterére, ahol Régi Idők Karácsonya fantázianéven indítja el a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ az idei téli fesztivált. Több mint 60 program várja majd az élményekre vagy éppen egy kellemes ünnepi sétára vágyókat.

– Nagyon sok különleges élményt rejtő programsorozat ez. Mint a neve is elárulja, koncentrálunk olyan értékekre is, amelyek régi időket, múltat idézhetnek, de mindenképpen a mában
— hangsúlyozta Barta Dóra, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ ügyvezetője.

A téli fesztivál látogatóit új helyen és új elrendezésben várja majd a téli vásár és a programok sora, a Városháza előtti térrészen. A művészet folyamatosan jelen lesz a Régi Idők Karácsonyának programjaiban, így a fesztivál egyik fontos eleme lesz Gyenes Kata fotóművész a Város Ahol Élünk című kiállítása. A helyszínen a tárlat promóciós filmjét is bemutatták.

Mikulás kuckó, lámpás felvonulás, fellépők, finom falatok vagy éppen hintaló készítés. Mindez azonban csak néhány példa arra, milyen programok várnak az ünnepre hangolódó résztvevőkre.

Újdonság lesz a fesztivál különleges múltidéző képeslapja, amelyen mindenki elhelyezheti üzenetét. A részletekért érdemes a Hírös Agóra weboldalát felkeresni. A múlt bevált elemeit is visszacsempészi az életünkbe a Régi Idők Karácsonya. Ismét lesz jégpálya a főtéren, minden kiegészítő szolgáltatással együtt.