Rendkívül sikeres volt a VI. BringAuti Jótékonysági Kerékpáros Teljesítménytúra

2023. 05. 28., 11:53
137 bringás pattant nyeregbe szombaton, hogy letekerjék a VI. BringAuti Jótékonysági Kerékpáros Teljesítménytúra valamelyik távját a három közül. Az általuk befizetett regisztrációs díjakból, valamint az adományozók és a licitálók által adott összegből a nap végére 638.500 forint gyűlt össze, melyet a szervezők Autizmus Centrum és a „CSODABOGÁR” Nappali Intézmény javára ajánlottak fel.
A galéria 44 képet tartalmaz

A Kossuth téren gyülekeztek szombat délelőtt a kerékpárosok, hogy közösen rajtolva, felvezetéssel és útbiztosítással vágjanak neki a kiválasztott távnak. Kicsik, közepesek és nagyok, versenyzők, túrázók, élménybringázók, izgatottan várták a közös rajtot. Gyermekek, gyermekesek, családosok a hetényegyházi frissítőpontnál fordultak vissza, 22,5 kilométert teljesítve. A kitartóbbak és elszántabbak a hetény-kereki elágazásnál balra, a legkitartóbbak és legelszántabbak pedig jobbra fordultak. Előbbiek 51, utóbbiak pedig 90 kilométert nyomtak le a ragyogó időben. Útjukon frissítőpontok várták őket, a célban pedig a jól megszokott zsíroskenyér és tombolasorsolás fogadta a teljesítőket.

A három távon jól megoszlott a résztvevők aránya: 48-an tekerte a rövid távon, 46-an a közepesen, és 43 kerékpáros választotta a leghosszabb túrát. A legtávolabbi résztvevő Győrből érkezett (ha nem számoljuk a Bristolban élő kecskeméti bringást, aki ott él, de megtisztelte jelenlétével az eseményt). A szervezői keménymag mellett a regisztrációnál és a frissítésen a Csodabogár és az Autizmus Centrum munkatársai segédkeztek, hozzájuk csatlakozott egy édesanya, akinek a gyermeke az egyik intézménybe jár, valamint négy önkéntes motoros segített az útvonalat biztosítani.

Az az eseményen beszédet mondott dr. Mák Kornél, BKVM Közgyűlés alelnöke (aki kezdetektől az esemény fővédnöke) és Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke.

Elhangzott, aki ez eseményen részt vesz, aki támogatóként segíti ezt a két intézményt, életeket, családokat ment meg. Hiszen a befolyó összegből olyan eszközöket tudnak vásárolni, melyeknek köszönhetően sokkal hatékonyabb lesz a szakemberek munkája, mely által az itt tanulók is jobban tudnak fejlődni. Közelebb kerülnek az elérni kívánt célokhoz, vagyis a lehető legjobban beilleszkedni a társadalomba. Ehhez kellenek ők maguk, azok, akik dolgoznak, törődnek velük, de leginkább maga a társadalom. A magukat normálisnak gondoló és érző emberek. Az ő elfogadásuk, toleranciájuk, és – ahogy az ezen a szombaton is látszott: segítőkészségük!

Az eredetileg az Autizmus Világnapja alkalmából szervezett rendezvény célja, hogy ráirányítsák a figyelmet az autizmussal élőkre, információk közvetítésével növeljék a társadalmi tudatosságot, valamint a rendezvény teljes bevételével és adományok gyűjtésével támogassák az autizmussal élőket, autizmussal élőket ellátó intézményeket.

Az első BringAutit 2015-ben szervezték, az első években az Autizmus Centrum részesült a támogatásból, hiszen akkor még csak ez az egy intézmény látott el autista gyermekeket Kecskeméten. 2019-ben nyitott meg a városban a CSODABOGÁR” Autizmussal és Fogyatékkal Élő Személyek Nappali Intézménye abban az évben már, és a továbbiakban minden alkalommal, a két intézmény fele-fele arányban kap az összegyűlt támogatásból.

Egy igazán sikeres rendezvény

Nem véletlenül rendkívül hálásak és elégedettek a szervezők, ugyanis az első öt év alatt összesen 1 millió 67 ezer forint gyűlt össze, míg a 2023-as rendezvénynek köszönhetően minden képzeletet felülmúló összeg gyűlt össze: 638.500 forint!

Kapcsolódó cikk