Rideg László a Közéletben

2023. 05. 04., 13:24
Rideg László volt a KTV Közélet magazinműsorának vendége. A Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke részletesen beszélt a TOP-os fejlesztésekről, a Petőfi 200 emlékévről és az ahhoz fejlesztett alkalmazásokról, valamint a településvezetők képzéséről.

December végén fejeződik be egy újabb TOP-os pályázati ciklus. Bács-Kiskun Vármegye Közgyűlése sok fejlesztéssel segítette a településeket. Még ma is folyamatban van 74 darab projekt, csaknem 16 milliárd forint értékben.

-A legtöbb fejlesztés a csapadékvíz összegyűjtéséról szól, vagyis már nem az elvezetés illetve a településről való kivezetés a cél, hanem annak megtartás. Kizárólag ilyen célokat tudtunk támogatni, hiszen örülnünk kell, ha esik az eső
— mondta a KTV Közélet című műsorában Rideg László.

A Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke a pályázatokkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a következő TOP-os időszakokban az útfelújításokon lesz a hangsúly. Igyekeznek a gazdaságilag legelmaradottabb utakat fejleszteni. Az eddigi 4,5 milliárd forinthoz képest 7,4 milliárd forintot költhet erre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a TOP Plusz program keretében.

A közgyűlés elnöke beszélt a KTV-ben a Petőfi 200 emlékév kapcsán megvalósuló programokról, a kifejlesztett alkalmazásról, illetve azokról a fórumokról is, amelyekkel a polgármestereknek nyújtanak segítséget a TOP Plusz-os pályázatok benyújtásában. Mint elhangzott Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2023-ban is vállalja a falu- és tanyagondnoki képzés lebonyolítását.