Címke: Rideg László
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.04.13

Folytatódnak a fejlesztések Bács-Kiskunban 

Csaknem félszáz fejlesztési beruházás támogatói szerződését írták alá 12 milliárd forint értékben csütörtökön Kiskunmajsán, a Bács-Kiskun Vármegyei Polgármesterek Szakmai Fórumának keretében. Az eseményen elhangzott: a napokban döntés született arról, hogy újabb 8,5 milliárd forint pályázati forrás érkezik a vármegyébe.
2024.03.22

Átadták a bugaci Aranymonostor Látogatóközpontot

15 évvel ezelőtt vette kezdetét az a régészeti feltárás, melynek gyümölcsét ma (pénteken) arathatták le, amikor átadták a bugaci Aranymonostor Látogatóközpontot, mely az Árpád-kor időszakát mutatja be 21. századi módszerekkel. A kiállítás anyagául szolgáló leleteket a Kecskeméti Katona József Múzeum régészei találták meg dr. Rosta Szabolcs múzeumigazgatóval az élen, a Duna-Tisza köze legnagyobb vallási, kereskedelmi és gazdasági központjának számító Pétermonostoránál.
2023.11.23

Lezárult a Petőfi emlékévek programsorozat

Lezárult a Petőfi emlékévek programsorozat. A 2022-2023-as években Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójáról emlékeztek a Kárpát-medencében. A Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat PetőFREE címmel ma (csütörtökön) délután rendezte meg a Petőfi-emlékévek gáláját a Hírös Agorában.
2023.11.23

Kecskeméten kezdte vármegyei látogatását Novák Katalin köztársasági elnök

Szerdán este megérkezett Kecskemétre Novák Katalin köztársasági elnök. Az államfő kétnapos vármegyei körútját kezdte meg a megyeszékhelyen, ahol megnézte a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Meseautó című előadását. Novák Katalin csütörtök reggel megtekintette a Városházát, majd vármegyei vezetőkkel találkozott. Ezután a hetényegyházi Univer-üzemben vezette körbe Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója, majd a Katona József Gimnáziumba látogatott, ahol megnézte édesanyja tablóját és diákokkal is találkozott. Csütörtöki kecskeméti programja a Kecskemétfilm Kft.-nél tett látogatással zárult, innen Kiskunhalasra utazott az államfő.
2023.09.29

Dr. Szobonya Zoltánra emlékeztek Kecskeméten

Az 1956-os forradalom vértanújának, dr. Szobonya Zoltán halálának 65. évfordulója alkalmából három helyen tartottak megemlékezéseket és koszorúzást pénteken Kecskeméten. Elsőként a Neumann János Egyetem könyvtárában, majd a megyeházán, délután pedig a börtön épülete előtt emlékeztek a jánoshalmi és mélykúti forradalom egykori vezetőjére.
2023.08.24

Alföldi kenyér, szőlő és bor – A Kárpát-medence kincsei címmel rendeztek konferenciát

Konferenciát és bemutatót szerveztek a MATE SzBI Kecskeméti Kutató Állomásán „Alföldi kenyér, szőlő és bor – A Kárpát-medence kincsei” címmel. A rendezvény immár 20. éve tartja össze a borászokat, szőlőnemesítőket, gabonakutatókat és -nemesítőket. A jubileumát ünneplő rendezvény célja bemutatni a szőlészet-borászat, illetve a gabonakutatás területén elért eredményeket.
2023.04.21

Polgármesteri találkozó: Bács-Kiskunba már érkeznek a fejlesztési források

Bács-Kiskun vármegye áll legjobban a vármegyék között az idén záruló TOP fejlesztések megvalósításában. Ezzel párhuzamosan elkezdődött a TOP Plusz program pályáztatása is, amelynek keretében több mint 100 milliárd forint érkezik Bács-Kiskunba a következő hét évben – hangzott el a Bács-Kiskun Vármegyei Polgármesterek Szakmai Fórumán.
2023.04.06

Hármas átadó ünnepet tartott Ballószög

Három fontos projektnek is ma tartotta közös átadó ünnepségét Ballószög Önkormányzata. A településen a nemrég megvalósult Bem-Dózsa utcai csomópont fejlesztésnek, egy új autóbuszöbölnek és az általános iskola új ebédlőjének is örülhetnek a helyiek. A fejlesztések értéke meghaladja a 170 millió forintot.
2022.11.26

Elfogadták a megyei önkormányzat 2023-as költségvetését

A megyei közgyűlés novemberi szalkszentmártoni ülésén többek között elfogadták a megye jövő évi költségvetését, környezetvédelmi programját, döntöttek az új Bács-Kiskun Megyei rendőrfőkapitány kinevezésének támogatásáról, valamint a Bács-Kiskun Megyei Területrendezési Terv módosításának megindításáról és a határon átnyúló projektekkel kapcsolatban is hallhattak tájékoztatást.
2022.11.18

Gazdaságfejlesztés és szuperhősök Bács-Kiskun megyében

„Bár a megyei munkanélküliségi mutató tartósan 5 százalék alatt van, kiemelt feladat a 30 év feletti, gazdaságilag nem aktív fiatalok, illetve az 50 év feletti regisztrált álláskeresők munkaerőpiacra való bevonása” – mondta el Papp Viktor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal irodavezetője, ismertetve a „Bács-Kiskun megyei Paktum Plusz” néven folytatódó foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködést. A program […]