Kategória: Honvédség
Keresés
Dátum választó
Rendezés
223 találat
2023.11.22

Figyelemfelhívás - Három év börtön is járhat a lézeres zavarásért

Hazánk légterének védelme közös érdekünk, amit a legjobb tudásuk szerint látnak el pilótáink éles helyzetben, illetve arra felkészülve a kiképzési repülések során. Az utóbbi időben sajnálatos módon ismét előfordultak katonai repülőgépek ellen irányuló lézeres zavarások. A kiskereskedelmi forgalomban is kapható, kézben hordozható lézerekkel akár több kilométerről is meg lehet zavarni a pilótákat - olvasható a MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár facebook oldalán.
2023.11.14

ADHU23: Gripenek idegenben

A Hévíz-Balaton Repülőtéren a vadászgépek fogadása, felvezetése, végezetül pedig éjszakai letároláshoz történő felkészítése olyan gördülékenyen zajlott, mintha csak a kecskeméti katonai bázisukon járnánk. Ebből pedig az következik, hogy a légierő szakmailag felkészült katonái bárhol, bármikor képesek garantálni a precíz csapatmunkát, így szavatolva hazánk légterének biztonságát.
2023.09.26

Bemutatták a NATO Tiger Meet gyakorlatra küldött dekorált Gripent

Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár 1. Harcászati "PUMA" Repülőszázada is részt vesz szeptember 29. és október 14. között az Olaszországban megrendezésre kerülő NATO Tiger Meet nemzetközi gyakorlaton. Az eseményre kitelepülő Gripenek egyike speciális dekorációt kapott, melynek bemutatójára ma került sor Kecskeméten.
2023.09.13

Dandárlátogatáson a török légierő parancsnoka

Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál tett hivatalos szakmai látogatást szeptember 12-én Ziya Cemal Kadioglu vezérezredes, a török légierő parancsnoka és delegációja. Magyar részről a meghívottakat többek között Dr. Koller József dandártábornok, a Magyar Honvédség Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka kísérte el.
2023.08.30

Szeptember 11-ig várja a honvédség a Hiúzok leendő kezelőinek jelentkezését

Kiemelt, bruttó 737 ezer forintos illetménnyel toboroz legénységet a Lynx, azaz Hiúz típusú páncélozott harci járművel felszerelt lövész zászlóaljba a Magyar Honvédség. Gáldonyi Sándor, a 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője a KTV-nek kiemelte: a Hiúz a világ egyik legjobb gyalogsági harci járműve. A honvédség szeptember 11-ig várja a Hiúzok leendő kezelőinek jelentkezését.
2023.08.15

A repülés hőseire emlékeztek a Kecskeméti Köztemetőben

A II. világháborúban hősi halált halt és a Magyar Honvédségben szolgálati tevékenység közben életüket vesztett repülők tiszteletére tartottak megemlékezést ma a Kecskeméti Köztemetőben. Az eseményt a Magyar Veterán Repülők Szövetsége Kecskeméti Tagszervezete a Repülők Napja alkalmából szervezte meg.
2023.08.03

Éjszakai repülésen a Gripenek

Augusztus 2-án és 3-án délutáni és éjszakai repüléseket hajtanak végre a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Gripen pilótái. A tegnapi eseményen ott volt spotterünk, Berta László is, aki remek képeket készített.