Kategória: Közlekedés
Keresés
Dátum választó
Rendezés
5271 találat
2024.02.23

Zöld, élhető, modern - Bemutatták a Homokbányára tervezett új városközpont koncepcióját

Zöld, élhető, modern, de egyúttal a kecskeméti hagyományokhoz illeszkedő – ilyennek álmodta meg Zoboki Gábor építész és csapata a Homokbányára tervezett új kecskeméti városközpontot. A két éve zajló munka, melyhez több százan járultak hozzá ötleteikkel, a végéhez érkezett. A koncepciót péntek délután mutatták be a Neumann János Egyetemen. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester szerint a Széchenyiváros építése óta nem volt ilyen lehetősége a városnak arra, hogy egy vadonatúj városrészt álmodjon meg.
2024.02.15

Döntött a közgyűlés: radikálisan csökken a buszbérletek ára

Egyhangúlag fogadta el a közgyűlés azt az előterjesztést, amely a helyi tömegközlekedés árainak radikális csökkentésével, illetve P+R parkolók kialakításával szeretné csökkenteni a belváros gépkocsiforgalmát és ezáltal javítani a város levegőjének minőségét. A döntés legjelentősebb eleme, hogy április 1-től 100 forintra csökkennek a tanulói illetve nyugdíjas bérletek árai. A Kecskemét klímastratégiájához illeszkedő „zöld” program kapcsán hosszas vita alakult ki a közgyűlésben, de a fő célban és irányvonalban teljes volt az egyetértés.
2024.02.15

Hátulról csapódott bele az álló autóba-vádemelés

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat egy férfival szemben, aki az egyik Kecskemétről kivezető főúton a sebességhatárt túllépve, nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően vezetett és ezért hátulról nekiütközött, egy korábbi baleset miatt, a belső forgalmi sávban álló személygépkocsinak, amelynek utasa súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett.
2024.02.14

2024 első közgyűlése jön csütörtökön

Holnap (csütörtök) idén első alkalommal ül össze a kecskeméti közgyűlés. A képviselőkre várhatóan 19 napirendi pont megtárgyalása vár. Az egyik legjelentősebb döntés lesz a helyi buszbérletek díjának radikális csökkentése, amelyet a bizottság már egyhangúlag támogattak az elmúlt napokban.
2024.02.13

Nagyobb sebességfokozatra kapcsol Kecskemét - Cél a személygépkocsi forgalom csökkentése

Több bizottság napirendjén is szerepel a helyi tömegközlekedés díjainak radikális csökkentése Kecskeméten. Ezek között a legjelentősebb, hogy havi 100 forintért vehetnek bérletet majd a nyugdíjasok illetve diákok, de a munkába járást segítő dolgozói bérletek ára is drasztikusa csökken, sőt még idén Homokbányán megépül a megyeszékhely első P+R parkolója, az ott váltott jegyekkel pedig ingyenes lesz a helyi buszok használata.
2024.02.12

Forgalomszabályozással kapcsolatos döntések a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság napirendjén

Több városrészt érintő forgalomszabályozással kapcsolatos kérésekről döntött saját hatáskörben mai ülésén a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság. A sebességkorlátozással, a várakozási idővel vagy például a tehergépkocsik behajtásával kapcsolatos javaslatok lakossági kérésre, az érintett önkormányzati képviselők támogatásával kerültek napirendre.
2024.02.09

Évindító interjút adott a KTV-nek Szemereyné Pataki Klaudia polgármester

Jelentős kedvezményeket terveznek bevezetni április 1-jétől a helyi tömegközlekedésben, Homokbányán P+R parkoló épül, és a buszflotta további modernizálásának előkészítése is zajlik – többek között ezekről beszélt a KTV-nek adott évindító interjújában Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A teljes interjú jövő csütörtöki Közélet magazinunkban lesz látható.
2024.02.07

Az élet oktatófilmje: mit ne csináljunk SOHA egy vasúti átjáróban

A MÁV hálózatán eddig kétszer annyi baleset történt vasúti átjárókban, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Az eddig történt tíz baleset közül egy súlyos, öt könnyű sérüléssel, négy pedig anyagi kárral járt, az ok pedig jellemzően újra a figyelmetlenség és a KRESZ-szabályok megszegése volt. Akár elrettentő oktatófilm is lehetne az a felvétel, amely a mai napon a nemeskeresztúri vasúti átjáróban készült.