Scoregoal: a hajrában gyűrtük le a listavezetőt

KÖZLEMÉNY
2023. 01. 24., 08:44
Az éllovas Veszprémet fogadta hétfőn este a Messzi István sportcsarnokban az SG Kecskemét Futsal alakulata. Kétszer is vezettek az utolsó erejükig küzdő vendégek, ám a végén Biró találata a három pontot jelentette a hírös városiaknak.

Az első komolyabb lehetőség a második percben adódott, ekkor Bencsik Roland lőhetett, de kísérlete nem okozott gondot a veszprémi kapusnak. Nem sokkal később Mánya emelése célt tévesztett. Ezt követően is a házigazda diktálta a tempót, a 7. minutumban viszont egy gyors kontra után Kiss Milán tüzelhetett, amelyet Rigó hárított magabiztosan. A következő pillanatok már a kék oroszlánokról szóltak. Hadnagy és Mánya is próbára tette Spandlert a kapuban. A félidő derekán egy eladott labdából Fridrich lódult meg, majd nagy erővel a kapuba vágta a labdát, 0-1. Kapkodó volt ezután a játék, a kecskeméti szakmai stáb pedig időkéréssel igyekezett rendet rakni. Ezt követően jött is az egyenlítés: Pálra ívelték a szögletet, aki remekül találta el, és a bal alsóba zúdította a bőrgolyót, 1-1. Nagy erőket mozgósított a hírös városi gárda, hogy átvegye a vezetést. 1:43-mal a szünet előtt időt kért a Veszprém, hogy levegőhöz jussanak. Sikerült is megszervezniük magukat, így egállal zárult az első húsz perc. 

Fordulást követően is kapujához szegezte a Veszprémet az SG Kecskemét Futsal. A 23. percben viszont az ex-kecskeméti Gavrilovic szerzett labdát, majd vezette kapura, Rigó azonban mentett lábbal. A betömörülő vendégek ellen tudott igazán kibontakozni a hírös városi alakulat, az utolsó passzokba, átlövésekbe rendre odaértek a védők. A 30. minutumig kellett várni a következő igazán kecsegtető lehetőségre. Ekkor a kecskemétiek brazilja, Maico fordult kapura, ám Spandler reflexei jól működtek. Két percre rá ugyanő volt az egyik főszereplő, ám ezúttal egy eladott labdával vétette észre magát, amelyből Gavrilovic mehetett kapuig, és nem is hibázott, 1-2. Pál lábában volt ott az egalizálás, viszont a vendég kapus újabb nagy bravúrt mutatott be, és kiszedte lábbal a jobb alsóba tartó löketet. Hat perccel a vége előtt összeszedte ötödik csapafaultját a Kecskemét; óvatosnak kellett lenniük eztán, hogy elkerüljék a tízméterest. A 36. minutumban egy szépen felépített akció után Dávid mellkassal tette be a kapuba a labdát, ezzel újra nyílttá téve a rangadót, 2-2. Tetszetős passzjátékkal ment előre a hazai csapat, ám Maico a végén csak a kapufát találta el, majd buta faultot vétett, így jöhetett a veszprémi tízméteres. Rigó extázisban védte a bal alsóba tartó kísérletet. Másfél perc volt még vissza a derbiből, mikor időt kértek a kék oroszlánok. Létszámfölényes taktikára váltottak, Pálra került a megkülönböztető mez. Rögtön az első támadásból sikerült is fordítani: Biró helyezkedett jól, majd verte fel a léc alá közelről a játékszert, 3-2. A vendégek még a maradék időben igyekeztek pontot menteni, ám az SG Kecskemét Futsal gárdája nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából, és értékes győzelemmel lépett vissza a dobogóra. 

Marko Gavrilovic sportigazgató: Az egyetlen dolog szinte, amivel ma elégedett lehetek, az a győzelem. Igyekeztünk, akartunk, de a játékunk képe nem volt az igazi. Rengeteg hibát vétettünk, amelyekből ha nem tanulunk, akkor nagy bajban leszünk a felsőházban. Természetesen a két új játékos folyamatos beépítése is feladatunk, és ez sem egyik napról a másikra megy. A Veszprém megnehezítette a dolgunkat. A hiányzóik ellenére is agresszívan futsaloztak, küzdöttek végig. A lényeg, hogy most megvan a három pont,  ezen a napon mi voltunk a jobb csapat. Dolgoznunk kell tovább, javítani a hibáinkat.

SG Kecskemét Futsal – Veszprém Futsal 3-2 (1-1)
Férfi futsal NBI alapszakasz 19. forduló
2023.01.23., hétfő 19:00
Messzi István Sportcsarnok

https://futsalhungary.hu/meccs/1739301