Scoregoal: büszkén térhetnek haza U19-es válogatottjaink

KÖZLEMÉNY
2023. 03. 26., 19:32
Hollandiában szerepelt az U19-es magyar futsal-válogatott Eb-selejtezőkön, és a maximumot kihozva magukból veretlenül zárták a csoportot. Legyőzték a házigazdákat, majd döntetlent játszottak Spanyolországgal, utoljára de nem utolsó sorban pedig Andorrát fektették két vállra. A sors fintora, hogy sajnos ez sem volt elég a továbbjutáshoz, ugyanis a címvédő spanyolok jobb gólkülönbséggel nyerték a csoportot.

Az SG Kecskemét Futsal két fiatal kiválósága, Kajtár Mátyás és Haász Benjámin így értékelték a nemzetközi szereplést:

Úgy érzem, a csapat az elvártakon felül teljesített, és sikerült kiadnunk magunkból a maximumot. Sajnos nem sikerült a továbbjutás, de nem búslakodhatunk, emelt fővel zártuk a tornát. Hétfőn folytatódik a felsőházi rájátszás úgyhogy mostantól már csak arra koncentrálunk, hogy eredményesek tudjunk lenni Veszprémben.– mondta Kajtár Mátyás.

Jól éreztem magam, jó helyen voltunk elszállásolva. A profi körülményeknek köszönhetően, és a csapat nagy szíve miatt várakozáson felüli eredményt értünk el ezzel a 7 ponttal, egy olyan csoportban, ahol ott volt a címvédő spanyol válogatott is. Természetesen álmodoztunk arról, hogy kijuthatunk az Eb-re, de a realitás az volt, hogy tisztességesen helytálljunk. A hétfői, Veszprém elleni meccsre próbálom kipihenni magam amennyire lehet, mert egy nagyon fontos meccs lesz.– nyilatkozta Haász Benjámin.