Scoregoal - Kiegyenlítette a párharcot a Haladás

KÖZLEMÉNY
2024. 05. 21., 07:06
Korán vezetést szerzett a címvédő, és ez döntőnek bizonyult. 1-1-ről folytatódhat a bajnoki aranyért folyó párharc csütörtökön.

Pál Patrik kapáslövéssel jelentkezett rögtön a meccs elején, majd Rutai tette próbára a túloldalon Rigót. Jó iramban folytatódott a mérkőzés, Tomic sistergős löketének járt a taps a szép számmal kilátogató kecskeméti nézőseregtől. Nem sokkal később Luiggi szaporázta lépteit a bal szélen, majd centerezésére Sipos érkezett, és vezetést szerzett a vasiaknak, 0-1. A korai gól nem fogta meg a kék oroszlánokat, több ígéretes lehetőséget is kidolgoztak, ám a befejezések pontatlanok voltak. A vendég gárda kontrái sem voltak veszélytelenek, az eredmény viszont a félidő derekán is 0-1 volt. Létszámfölényes taktikát is megpróbált a hazai csapat, kevesebb sikerrel. A 14. percben időt kért a kecskeméti stáb, ebben a periódusban nem találták igazán a ritmust. Feljebb kapcsoltak a tempón, és bizony sikerült kellemetlen pillanatokat szerezni a Haladás védelmének. A hangulat is paprikássá vált. Előbb Vas, majd Suscsák kapott sárgát. Tomic kapott egy komolyabb rúgást, nem tudta folytatni. Kettő perccel a félidő előtt Pál Patrik cselezett szépen, majd lőtt kapura, ám centikkel tévedett. Időt kértek a szombathelyiek, majd Henrique lábak között elsuhanó lövését kellett Rigónak bravúrral menteni. A félidő hajráját megnyomta az SG Kecskemét, az eredmény viszont változatlan maradt, így egygólos vendég előnnyel mehettek szünetre a felek. 

Térfélcsere után mindkét térfélen adódtak esélyek a gólszerzésre, majd a 23. percben Vatamaniuc ziccerére ért vissza Rigó, óriásit mentve. Komoly taktikai csata zajlott, a 26. minutumban pedig véleményes szituáció után jöhetett jó helyről a Haladás szabadrúgással, amelyet Vas váltott gólra, 0-2. Nem sokáig kellett várni a válaszra, Pál Patrik sistergős lökete a léc alá vágódott a 28. percben, 1-2. Fokozódott a feszültség, Haász és Rutai csatája mindkettejük számára egy-egy sárgát ért. Luiggi kétszer egymást követően is közel járt a gólhoz, ám egyszer elbotlott, majd Rigó hárított. A 31. percben időt kért az SG Kecskemét, utána pedig Bencsik cselezte magát végig az alapvonalon, de a centerezésre nem érkezett társ. A hosszabb paddal bíró vendégek fokozatosan vették át az irányítást, és egy kontrából Vatamaniuc büntetett, 1-3. Létszámfölényes taktikára váltottak a kék oroszlánok, mindent egy lapra feltéve. A fordulat elmaradt, így egyenlített a párharcban a Haladás. Csütörtökön Szombathelyen jön a harmadik mérkőzés, jövő héten hétfőn pedig a negyedik a Messzi István Sportcsarnokban 20 órától. 

Marko Gavrilovic sportigazgató: A Haladás a címvédő, és egyértelmű volt, hogy reagálni fognak a vereségre. Úgy gondolom, hogy mi is jól játszottunk, de ők egy kicsivel még jobban, így megérdemelten nyertek. A legnagyobb problémánk most mégsem a vereség, hanem az, hogy Tomic sérülést szenvedett. Nagyon nehéz volt így megvívni a második félidőt, és a további meccsek is komoly kihívást fognak jelenteni. A rotációnk így még rövidebb lesz, de megpróbáljuk megoldani ezt a helyzetet is. Senki nem gondolta, hogy döntőben leszünk, és azt sem, hogy legyőzzük hazai pályáján a Haladást. Meglátjuk, hogyan tudunk reagálni a kialakult szituációra, de annyi biztos, hogy mindent megteszünk majd, ahogy eddig is. A végsőkig küzdeni fogunk!

SG Kecskemét Futsal – Haladás VSE 1-3 (0-1)
Férfi futsal NBI döntő, 2. mérkőzés
2024.05.20., hétfő 20.15 @ Messzi István Sportcsarnok

Kecskemét gólszerzője: Pál Patrik.

Az egyik csapat három győzelméig tartó párharc állása 1-1.

https://futsalhungary.hu/meccs/1948993

A bajnoki döntő további menetrendje

2024. május 23., csütörtök
20:00 Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal
Helyszín: Haladás Sportkomplexum
A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

2024. május 27., hétfő
20:00 SG Kecskemét Futsal – Haladás VSE
A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti

2024. május 30., csütörtök * amennyiben szükséges
18:00 Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal
A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.