Scoregoal: megszenvedett Kecskeméten a címvédő

KÖZLEMÉNY
2023. 12. 08., 07:52
A Bajnokok Ligája elitköréből Magyarországra visszatérő, listavezető Haladás VSE kínkeservesen tudta csak megszerezni a győzelmet Kecskeméten.

Agresszív letámadással igyekezett mindkét gárda zavarba hozni egymás. Az első komolyabb lehetőségek a Haladás előtt adódtak, noha a Kecskemét akcióiban is volt potenciál. Krajcsinak kellett bemutatnia bravúrokat a hazai kapuban, a vasi alakult folyamatosan vette át a meccs irányítását. Az első tíz percben nem esett találat, de időt kért az SG Kecskemét Futsal stábja, mert egyre inkább kezdett a mérleg nyelve a szombathelyiek felé billenni. Pál Patrik indult meg aztán a 12. minutumban saját térfeléről, majd bátran tüzelt, de kísérlete elkerülte válogatottbeli társa, Alasztics kapuját. Két perccel később rögzített szituáció után Dróth érkezett jó ütemben, és megszerezte a vezetést a címvédőnek, 0-1. Középkezdés után majdnem jött az egalizálás, ám ami kimaradt a hazai oldalon, az a másikon nem: Hajmási tessékelte a játékszert Krajcsi hálójába, 0-2. Ritmust váltott a Kecskemét, sorra dolgozták ki a lehetőségeket, a befejezésekkel viszont hadilábon álltak a kék oroszlánok. A szünetig nem változott az eredmény. A gyerekek nagy örömére a Mikulás is tiszteletét tette a félidőben, és édességekkel lepte meg őket. 

Fordulás után is lüktető maradt az iram, egy pillanatig sem unatkozott a közönség. Krajcsi önfeláldozóan tartotta versenyben a kecskeméti alakulatot, ám a 23. percben már tehetetlen volt az ex-Scoregoal játékos Rutaival szemben, 0-3. Három minutummal később Szabó Ábel került ajtó-ablak helyzetbe, de Alasztics résen volt, és kisebb csodával határos módon kiszedte a kísérletet. A vasiak térfelén igyekezett labdát szerezni a hírös városi alakulat, mindent egy lapra feltéve mentek előre. Törekvéseiket nem koronázta siker, és ahogy sejteni lehetett, a tartalékos hírös városi együttes egy idő után kénytelen volt hátrébb állni, hogy bírják a végéig a hosszabb cseresorral bíró Haladással szemben. A vendégek már kevésbé törekedtek a rájuk jellemző gyors támadásokra, inkább megfontoltan építkeztek. A hajrában létszámfölényes taktikára váltottak a házigazdák, és Pál Patrik sistergős bombájával zárkóztak a 37. percben, 1-3. Nem sokat kellett várni a folytatásra: Biró Attila érkezett a centerezésre jó ütemben, 2-3. Kezdtek elszabadulni az indulatok, a Haladás edzőjét piros lappal küldték el az öltözőbe. 35 másodperc maradt még a találkozóból, időt kért a kecskeméti stáb. Sansz még volt az egalizálásra, de végül elmaradt. Ettől függetlenül a hírös városiak méltán lehetnek büszkék magukra, megmutatták karakterüket, amelyet a szurkolótábor vastapssal jutalmazott.

Marko Gavrilovic sportigazgató: Büszke vagyok a srácokra, mert kiadták magukból a maximumot. Hét bevethető játékosom volt a mai mérkőzésre, és így sem vallottunk szégyent. Az ország legjobb csapata ellen ilyen tartalékosan nem volt elvárható, hogy mi birtokoljuk többet a labdát, vagy hogy látványos játékkal rukkoljunk elő. Megvolt a tervünk, hogyan lehet esélyünk a címvédő ellen, és majdnem sikerült is pontot szerezni. Sokat tanulhatunk a mai összecsapásból. Fiatal csapatunk számára még kihívás minden ehhez hasonló, magas hőfokú derbi, de az itt megszerzett tapasztalatok a fejlődésünket szolgálják. 

SG Kecskemét Futsal – Haladás VSE 2-3 (0-2)
Férfi futsal NBI, 17. forduló
2023.12.07., csütörtök 18:30 @ Messzi István Sportcsarnok

https://futsalhungary.hu/meccs/1842481