Scoregoal: mesterhármas és első NBI-es gólok az MFA ellen

KÖZLEMÉNY
2023. 01. 31., 07:01
Hétfőn a Magyar Futsal Akadémia ellen játszotta soros bajnoki találkozóját az SG Kecskemét Futsal alakulata az NBI-ben. A kék oroszlánok érvényesítették a papírformát, és mondhatni egy félidő alatt eldöntötték a három pont sorsát.

Már az első percben vezetéshez jutott az SG Kecskemét Futsal csapata. Hadnagy István villant meg, és ezzel demonstrálta, hogy a három egységért érkeztek Budapeste. Nem sokkal később, az 5. minutumban megszerezte első kecskeméti gólját a kék oroszlánok brazilja, Maico, 0-2. Ezt követően kisebb gólcsend következett, és habár a vendég gárda volt sokkal proaktívabb, az újabb találatra a 16. percig kellett várni. Ekkor Pál Patrik lába sült el, 0-3. A félidőig még volt izgalom, és a 17 esztendős Kajtár Mátyás megszerezte első NBI-es gólját, ezzel 0-4-re módosítva az eredményt.

A szünet után már sokkal többet rotált a vendég együttes, és a szakmai stáb lehetőséget adott a fiatalabb és eddig kevesebb játékpercet kapó játékosoknak. A kecskeméti dominancia a 28. percben újabb góllá érett, ismét Hadnagy volt eredményes, 0-5. Két minutummal később büntetőhöz jutott az MFA, és értékesítették is a lehetőséget, 1-5. A hajrában Hadnagy alakította a ki a végeredményt, ezzel mesterhármast elérve, 1-6.

Marko Gavrilovic sportigazgató értékelése: Nagyon komolyan vettük a mérkőzést, hiszen fontos volt a három pont megszerzése számunkra. Ennek megfelelően agresszívan kezdtünk, és meg is szereztük a vezetést az első támadásból. Eztán sem hagytunk alább, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, és még hármat lőttünk. Fordulás után is mi irányítottuk a játékot, elégedett vagyok összességében a teljesítménnyel, az ötgólos differencia reális. Dicséret illeti az MFA-t is, mert nagyon tehetséges játékosok alkotják őket, derekasan küzdöttek. A mi fiataljainkat is ki kell emelnem, mert éltek a kapott lehetőséggel.

Magyar Futsal Akadémia – SG Kecskemét Futsal 1-6 (0-4)
Férfi futsal NBI alapszakasz 20. forduló
2023.01.30., hétfő 20:10
Budapest, SPORT11 Sport és Szabadidőközpont

https://futsalhungary.hu/meccs/1739304