ScoreGoal: nem jött össze semmi a Haladás ellen

KÖZLEMÉNY
2023. 05. 07., 09:09
Az első félidőben már háromgólos előnyre tett szert a Haladás a Magyar Kupa elődöntőjében, és a végén megérdemelten jutottak a vasárnapi döntőbe a Kecskeméttel szemben.
Fotó: futsalhungary.hu

Az elődöntő első komoly lehetősége Luiggi előtt adódott, majd Pál Patrik is távoli lövéssel próbálkozott. Mindketten centikkel tévedtek csak. Nem sokkal később szabadrúgáshoz jutott a Haladás, ezt még sikerült kivédekezni, ám a vasiaknál maradt a labda, Rutai pedig a kapuval szemben nem tévedett, 0-1. Némileg megfogta a kecskemétieket a korán bekapott gól, és a Szombathely volt veszélyesebb. Mánya életerős lökete törte meg aztán a csendet a kék oroszlánok részéről, ám Alasztics a helyén volt. Ezt követően a mezőnyben dúlt a csata, mindkét gárda fegyelmezett védekezést mutatott be. Az adok-kapokból aztán a Kecskemét ígéretes helyzetbe került az első félidő derekán, ám Pál Patrik befejezése ezúttal is kicsivel célt tévesztett. Felélénkült a hírös városi alakulat, és szép labdajáratás után Maico került ziccerbe, de ő sem tudott sikerrel járni. Agresszívan védekeztek a zöldmezesek, és néha zavarba is tudták hozni az SG Kecskemét védelmét, Rigó eszén viszont nem tudtak túljárni. A 14. percben időt kértek a kék oroszlánok. Egy védelmi hibát kihasználva a Haladás növelte előnyét, Sipos volt kíméletlen, 0-2. Két perccel a szünet előtt Vatamaniuc ordító helyzetet hagyott ki, majd a szöglet előtt időt kért a vasi gárda. A korábban Kecskeméten is játszó Rutai újabb gólt jegyezhetett. Távoli lövése megpattant a lábakon, ezzel becsapva Rigót, 0-3. A 20. minutumban Hadnagy szépíthetett volna, de ő sem volt pontos a befejezéssel. 

Jó iramban folytatódott a szünet után is az elődöntő, a kecskemétieknél ismét Pál került helyzetbe, de a befejezés nem találta el Alasztics kapuját. Nem sokkal később már Rigónak kellett bravúrt bemutatni a túloldalon. A következő támadásnál viszont már ő sem volt tudott mit tenni, Vas 0-4-re módosította az eredményt. Nem rogytak össze a hírös városiak, mentek előre a szépítésért, sorra alakították ki a helyzeteket, a bejezésekkel volt a probléma továbbra is. Hat perccel a vége előtt időt kértek a kék oroszlánok, és ezután próbálkoztak meg a létszámfölényes taktikával, de ez sem hozott sikert, így a Haladás jutott a vasárnapi fináléba. 

A két vesztes elődöntős csapat (Kecskemét és Rubeola FC Csömör) nem méri össze tudását bronzmeccsen a Magyar Kupában. 

Marko Gavrilovic sportigazgató: Büszke vagyok a csapatomra, mert küzdöttünk becsülettel. A Haladás egyértelműen jobb volt, megérdemelten nyertek. Az eredmény úgy gondolom túlzó, mert megvoltak a helyzeteink nekünk is, de a befejezéseknél nem voltunk elég pontosak. Gratulálunk a Szombathelynek, sok sikert nekik a szezon további részére. Számunkra sem áll meg az élet, hiszen még fontos bajnoki meccsek várnak ránk, valamint a bajnoki bronzcsata, amelyet szeretnénk megnyerni, és történelmet írni a klub és Kecskemét számára. 

SG Kecskemét Futsal – Haladás VSE 0-4 (0-3)
Férfi futsal Magyar Kupa elődöntő
2023.05.06., szombat 15:30
Főnix Aréna Debrecen

https://futsalhungary.hu/meccs/1835239