Scoregoal: nüanszokon múlt a siker Veszprémben

KÖZLEMÉNY
2023. 03. 27., 21:18
Kétszer is vezetett a Veszprém ellen az SG Kecskemét Futsal csapata, ám a végén egy ponttal kellett beérniük.

Jó iramban kezdődött a találkozó, Maico révén korán megszerezhette volna a vezetést a Kecskemét, ám végül az ordító ziccer végén nem esett gól. Nem sokkal később, a 4. percben már nem hibázott a brazil, 0-1. Ébresztőt fújtak a házigazdák, és több ígéretes lehetőséget is kidolgoztak, maj a 6. minutumban Fridrich vágta a labdát a kapuba, 1-1. A gyors gólok után sem esett vissza a tempó, sorra dolgozták ki a kisebb-nagyobb helyzeteket a gárdák, majd az SG Kecskemét Futsal stábja időt kért, hogy rendezzék soraikat. Ezt követően sem unatkoztak a nézők, ám a nyílt sisakos játék némileg alábbhagyott, és a küzdelem dominált. A Veszprém még ijesztgetett, de a félidőre egállal mehettek a csapatok.

Határozottabban kezdtek a folytatásban a hírös városiak, és Biró centikkel maradt csak le egy jól középre lőtt szögletről. A Veszprém szép akciót szőtt, ám Rigó a helyén volt, majd aztán az ellentámadásból Ristic volt erőszakos, és ragadta vissza a vezetést a kék oroszlánoknak a 25. percben, 1-2. Dávid Richárd növelhette volna a Kecskemét előnyét, de emelése elkerülte Spandler kapuját. Nagy erőket mozgósított a hazai gárda, hogy egalizáljon, viszont a kecskeméti védelem a helyén volt, és a kontrákban is jócskán volt potenciál. A hajrában a veszprémiek kiváló játékosa, Tatai került kiállításra második sárga lapja után, és ez volt csapatának ötödik csapatfaultja is. Kivédekezte az emberhátrányt a Veszprém, majd időt kértek a lefújás előtt három perccel. Egy lecsorgó labdára csapott le aztán Fridrich a kapu előterében, és egyenlített, 2-2. A 39. percben Pál szerzett labdát, majd vezethette egy az egyben a kapusra, de nem volt pontos a befejezése. A legvégén még itt is, ott is adódtak lehetőségek a három pont megszerzésére, ám végül pontosztozkodás lett a vége. 

Marko Gavrilovic sportigazgató: Egy izgalmas összecsapáson vagyunk túl, amelyet foghíjas kerettel vívtunk meg. Jól kezdtük a meccset, vezetést szereztünk, aztán az egyenlítés után is mi ragadtuk vissza az előnyt magunkra javára, és volt lehetőségünk növelni is azt, de nem voltunk elég pontosak a befejezésekkel. Természetesen csalódottak vagyunk, mert nyerni akartunk, de ha az összképet nézem, akkor igazságos a döntetlen. Mostantól a szerdai kupameccsre kell fókuszálnunk.

Veszprém Futsal – SG Kecskemét Futsal 2-2 (1-1)
Férfi futsal NBI, felsőház 4. forduló
2023.03.27., hétfő 18:30
Veszprém – Március 15 Sportcsarnok

https://futsalhungary.hu/meccs/1827007