Scoregoal: pénteken kezdődik a bajnoki döntő

KÖZLEMÉNY
2024. 05. 15., 09:55
Csodálatos szezont tudhat maga mögött már most is az SG Kecskemét Futsal, hiszen történetük során először vívták ki a bajnoki döntős szereplést. A címvédő Haladás elleni több meccsen át tartó párharc amolyan Dávid és Góliát csatájaként is aposztrofálható. A kék oroszlánok feltett szándéka, hogy borítsák a papírformát.

A két gárda ebben a szezonban ötödik alkalommal fog összecsapni egymással. Az alapszakaszban két vasi siker született, majd a felsőházban az SG Kecskemét kiváló játékkal vett revansot, amely nagyban hozzájárult, hogy a bajnoki döntőben szerepelhessenek. A negyedik ütközetben, a playoff egyetlen vereségét a Haladás ellen szenvedték el a kék oroszlánok, ám akkor tudása alatt teljesített a hírös városi alakulat, amit most szeretnének természetesen elkerülni.

Marko Gavrilovic sportigazgató várakozásai a pénteki, első mérkőzés előtt: A bajnoki döntő kivívása után volt egy kis időnk a regenerálódásra, azóta pedig teljes intenzitással készülünk a Haladás elleni meccsekre. Ellenfelünk immár Magyar Kupa-győztes, tisztában vagyunk vele, milyen játékerőt képviselnek. Azzal is, hogy nem mi vagyunk párharc legfőbb esélyesei, de a sanszunk megvan, és mi szeretnénk megragadni ezt, és megnyerni a trófeát. A legutóbbi összecsapásunk a vasiak ellen nem sikerült jól, de nem is tudtuk azt a teljesítményt nyújtani akkor ellenük, ami ránk jellemző. Számunkra az összes többi sikerrel megvívott csata és az itthon aratott Haladás elleni siker adhat plusz önbizalmat. Izgalmas megmérettetés lesz, amolyan Dávid és Góliát csatája. Egy rutinos és egy fiatal, sikeréhes csapat csap össze a bajnoki címért. Izgalmas párharc lesz. Nem változtattunk a megszokott rutinon, ugyanazzal az alázatos és alapos edzésmunkával készülünk a saját erősségeinkre támaszkodva. A legfontosabb, hogy élvezzük a játékot, minél felszabadultabb produkcióval rukkoljunk elő, és végig koncentráltak maradjunk fejben és testben. Tudom, hogy a szurkolók egy csoportja velünk tart majd pénteken az első meccsre, ami szintén nagy erőt ad majd nekünk a pályán. Igyekszünk ezt a csodálatos szezont a legvégére elképesztővé varázsolni.

Haladás VSE– SG Kecskemét Futsal
Férfi futsal NBI döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17., péntek 18.30 @ Haladás Sportcsarnok

Élő közvetítés a Haladás YouTube csatornáján lesz elérhető.


A bajnoki döntő menetrendje

2024. május 17., péntek
18:30 Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal
Helyszín: Haladás Sportkomplexum
Élő közvetítés a Haladás YouTube csatornáján lesz elérhető.

2024. május 20., hétfő
20:15 SG Kecskemét Futsal – Haladás VSE
Helyszín: Messzi István Sportcsarnok
A mérkőzést a Duna World élőben közvetíti.

2024. május 23., csütörtök
20:00 Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal
Helyszín: Haladás Sportkomplexum
A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Ha szükség lesz negyedik vagy ötödik mérkőzésre:
2024. május 27., hétfő
20:00 SG Kecskemét Futsal – Haladás VSE
A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti

2024. május 30., csütörtök
18:00 Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal
A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.