ScoreGoal: pokolból a mennybe – győzelem a bronzcsata első felvonásán

KÖZLEMÉNY
2023. 05. 27., 07:21
Háromgólos hátrányt dolgoztak le a kecskemétiek, majd a hosszabbításban a győzelmet is megszerezték, így 1-0-ra vezetnek a bronzéremért folyó párharcban.

Némi csúszással vette kezdetét az első bronzcsata, majd aztán inkább a puhatolózásról szólt a játék, nem estek egymásnak egyből a csapatok. A vendégeknél Felipe, míg a Kecskemétnél Pál Patrik eresztett meg lövést, ám egyikük sem tudta ezt pontosan kivitelezni. A 6. percben a kapufa segítette ki Kajtár kísérlete után a veszprémi kapust, Spandlert. Nem sokkal később Felipe tornáztatta meg a túloldalon Rigót. Az első felvonás derekán a hírös városiak vették át inkább a kezdeményezést, és nyomás alatt tartották ellenfelüket, ám a rendezetten védekező Veszprémet nem tudták feltörni. Időt kért az SG Kecskemét Futsal szakmai stábja 7:13-mal a félidő előtt, majd újabb rohamokat indítottak. Pál Patrik lapos lövése a kapufát súrolva hagyta el végül a játékteret, majd Dávid Richárd kapáslövését Spandler hatástalanította. Taktikai értekezletet tartottak aztán a vendégek is. Paprikássá vált a hangulat a pályán és a kispadoknál is, egyre több fault szabdalta a mérkőzést. Bencsik Roland került aztán a 18. minutumban nagy helyzetbe, ám nem sikerült bevennie a veszprémi kaput. Az etap hajrájában a Veszprém is közel állt a gólszerzéshez, ám a szünetre végül 0-0-val mehettek a felek. 

Fordulás után a kecskeméti csapat több ígéretes lövéssel jelentkezett, Spandler viszont bravúrokat bemutatva védett. A 22. percben szabadrúgáshoz jutott a Veszprém, Felipe pedig elemi erővel értékesítette a lehetőséget, 0-1. Megfogta a kék oroszlánokat a bekapott gól, és feszültebbé is váltak. A 25. minutumban Ristic cselezte végig magát a pályán, az egyenlítés viszont elmaradt. Magasabb fokozatra kapcsolt az SG Kecskemét Futsal, és beszorították a Veszprémet. Hiába a mezőnyfölény, a 30. percben egy kontrából Kiss Milán növelte a differenciát, 0-2. Nem estek össze a kék oroszlánok, és mentek előre teljes erőbedobással. A következő találatot mégis a Veszprém jegyezhette, és ezzel nagyon nehéz helyzetbe került a Kecskemét, 0-3. Létszámfölényes taktikára váltottak a házigazdák, és többször is a kapu torkából mentettek a kékmezes vendégek. Az erőfeszítések végül eredményre vezettek, és három perccel a vége előtt Hadnagy kapta a centerezést, majd juttatta a labdát a hálóba, 1-3. Csinálta tovább a dolgát a Kecskemét, és a 40. percben Pál révén már 2-3 állt a táblán. 19 szekundummal a rendes játékidő letelte előtt Hadnagy aztán megrúgta az egyenlítőt találatot, ezzel óriási ovációt kiváltva a lelátón, 3-3. 

Hosszabbítás következett, ugyanis ebben a szakaszában a bajnokságnak már nem lehet döntetlen a végeredmény. Mindössze 14 másodperc kellett, és Mánya révén már a vezetés is megvolt a Scoregoalnak, 4-3. Egyértelműsíteni akarta fölényét a Kecskemét, zakatoltak előre a győzelemért,  és a ráadás 2. percében Hadnagy ismét eredményes tudott lenni, 5-3. Végül kétgólos hazai előnnyel jöhetett a második ötperces etap. Létszámfölényes taktikára váltottak a vendégek, mindent egy lapra feltéve, ám a kecskeméti retesz jól működött. Sőt mi több, egy lefülelt labdát Dávid Richárd emelt saját térfeléről az üres veszprémi kapuba, ezzel kialakítva a 6-3-as végeredményt. 

Marko Gavrilovic sportigazgató: Egy igen stresszes mérkőzés volt ez számunkra, de a nézők számára pedig minden látható volt, amiről a futsal szól, és ezek azok a dolgok, amiért ez a világ egyik legszebb sportága. Mi végig azt csináltuk, amit gyakoroltunk, ám a helyzetkihasználásunk pocsék volt. Megtört aztán a jég, és megcsillant a remény, hogy lehet esélyünk visszajönni a meccsbe. Megmutattuk a karakterünket, csapatként küzdöttünk, amivel hosszabbításra tudtunk menteni, majd aztán a vezetést és a roppant fontos győzelmet is megszereztük. A legfontosabb, hogy kitisztítsuk a fejünket, és koncentráljunk a következő meccsre, mert még az elején járunk az útnak, amelynek a végére szeretnénk jutni. Nincs sok időnk hétfőig, de mindent megteszünk, hogy fejben és fizikálisan a legjobb állapotban legyünk, és Veszprémben is sikeresek tudjunk lenni.

SG Kecskemét Futsal – Veszprém Futsal 6-3 (0-0, 3-3)
Férfi futsal NBI 3. helyért, első mérkőzés
2023.05.26., péntek 18:30
Messzi István Sportcsarnok

A párharc az egyik csapat három győzelméig tart. 1-0-ra a Kecskemét vezet. Hétfőn 18:30-kor folytatás Veszprémben. 

https://futsalhungary.hu/meccs/1837186