Scoregoal: újabb győzelemmel hangoltunk a futsal majálisra

2023. 04. 29., 07:28
Ahogyan az várható volt, brusztolós mérkőzés kerekedett az SG Kecskemét Futsal – Aramis SE felsőházi bajnokiból. A hírös városiak a DEAC után a Budaörs skalpját is begyűjtötték a héten, így két fontos sikerrel a tarsolyban várhatják a hétfői, Berettyó elleni rangadót.

Nem rontottak egymásnak a csapatok, a kezdeményezőbb fél szerepét az SG Kecskemét Futsal vette magára. Az első öt perc komolyabb lehetőség nélkül zajlott, sok megszakítással, ápolással. Dávid Richárdra jött ki aztán a figura egy szabadrúgás után, ám lökete nem okozott fejtörést a budaörsiek kapusának. Nyomás alá helyezte az Aramist a hírös városi alakulat, többször kellett bravúrt bemutatnia Gémesinek. A fölény meddő volt, ezért időkéréssel igyekezett a kecskeméti stáb rendet tenni. A jég megtört az 12. percben, miután Maico tessékelte be a kapufáról visszapattanó labdát, 0-1. Létszámfölényes taktikára váltott váratlanul az Aramis, és időt is kértek, hogy finomhangolják ezt a stratégiát. Az első játékrész maradéka hazai labdajáratással és egy-egy erőtlen kísérlettel pörgött le, így a félidőre 0-1-es eredménnyel vonultak a csapatok.

A kecskeméti tüzérség derekasan próbálkozott, ám a befejezések nem voltak pontosak a második felvonás legelején. Akadt aztán Rigó Lászlónak is dolga a kapuban, de magabiztosan állta útját a hazai próbálkozásoknak. A 26. percben tetszetős hírös városi akció végén Pál hozta kihagyhatatlan helyzetbe Birót, aki nem hibázott, 0-2-re alakította az eredményt. Az előny tudatában sem vett vissza az SG Kecskemét, ám résen kellett lenniük, mert az Aramis sem mondott le a pontszerzés reményéről, veszélyes kontrákat vezettek. Időt kért az Aramis, majd szabadrúgáshoz jutottak, amelyből sikerült szépíteniük kis szerencsével, 1-2. Az utolsó percekre újra előhúzták az öt a négy elleni taktikát, a hírös városi védelem azonban Rigóval az élen remekül zárt, így a DEAC után az Aramist is legyőzte a héten az SG Kecskemét Futsal. Folytatás hétfőn (május 1.) a Messzi István sportcsarnokban az MVFC Berettyóújfalu ellen 18:30-tól.

Marko Gavrilovic sportigazgató: Megérdemeltük a három pontot, a meccs túlnyomó többségében mi voltunk a jobb csapat, mi irányítottunk. Nagyon fontos győzelem volt ez számunkra. Most a legfontosabb, hogy a hétfői, Berettyóújfalu elleni meccsre felfrissítsük magunkat mind mentálisan, mind fizikálisan, hiszen vérbeli rangadó vár ránk, amelyre várjuk sok szeretettel szurkolóinkat!

Aramis SE – SG Kecskemét Futsal 1-2 (0-1)
Férfi futsal NBI, felsőház 7. forduló
2023.04.28., péntek 19:50
Aramis SE Futsal Csarnok 

https://futsalhungary.hu/meccs/1827015