Séta a felújított Városházán

2023. 06. 04., 14:06
Mától mindenki számára lehetőség nyílik megnézni a gyönyörűen felújított kecskeméti Városházát. Az első látogatókat ma fogadták az épületben.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 21 képet tartalmaz

Városházi kulisszatitkok címmel – indulnak mától barangolások a felújított Városháza épületében. Az érdeklődőknek betekintés nyílik olyan terekbe, amelyek a nagyközönség számára egyébként nem nyitottak. Kiderül, hogy milyen a kilátás a harangjáték teraszáról, vagy hol és miért használtak a restaurátorok nagy mennyiségű kenyérbelet. Megtekinthetőek a levéltár szekrényein az '56-os golyóbelövések nyomai is, sőt még a padlástér tetőkibúvó ablakán is kikukkanthatnak az érdeklődők. 
A sétákata Séramóra Sétairoda munkatársai, Tóth Anna idegenvezető és Kovács Ágnes művészettörténész tartják.

Már nem lehet regisztrálni

A felújított Városháza megnyitó ünnepségsorozatának programjai között a Barangolás a felújított Városháza épületében című vezetett sétákra a korlátozott létszám miatt nem tudnak további jelentkezőket fogadni. Az ünnepségsorozat része a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Kőszívű 50. jubileumi előadása (június 4.), amelyre sajnos elfogytak a jegyek, a darabot más időpontban meg lehet tekinteni. A Szikora Róbert – Lezsák Sándor: Az ÉG tartja a FÖLDET - Erzsébet, a szerelem szentje – musical nyilvános próbájának megtekintése a színházban regisztrációhoz kötött.