SG Kecskemét Futsal: nagy taktikai csatát nyertünk

KÖZLEMÉNY
2023. 11. 28., 08:16
Újabb lépéssel közelebb vannak a felsőházi rájátszáshoz a kecskeméti NBI-es futsalosok.

A kecskemétiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, és többször is próbára tették a DEAC kapusát az első pár percben. Az 5. minutumban Tomic nagyon közel volt, hogy megszerezze a vezetést a kék oroszlánoknak, ám a kapufáról kifelé vágódott a játékszer. A vendégek első komolyabb helyzete kontrából adódott, Rigó viszont a helyén volt. Kisebb-nagyobb lehetőségeket lehetett feljegyezni az első felvonás derekán, majd fokozatosan átvette az irányítást a cívis városi alakulat. Időt kért a kecskeméti stáb, és sikerült is stabilizálni a játékot. A szünet előtt nagy nyomást helyeztek a debreceni kapura a házigazdák, gól viszont nem esett.

Még egy lapáttal rátettek a hírös városiak a félidőt követően, ám a szervezetten védekező DEAC-ot megtörni nem tudták. A vendégeknek is adódtak lehetőségeik, minden egyes kecskeméti megingást megpróbáltak megtorolni, a befejezésekkel viszont hadilábon álltak. A 28. percben aztán Pál Patrik bődületes lökete törte meg a gólcsendet, 1-0. Kintebb merészkedett a Debrecen, lehetőséget adva így az SG Kecskemét számára a kontrákra. Kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, az utolsó öt percnek egygólos hazai vezetéssel mehettek neki a felek. Előhúzta a tarsolyból a létszámfölényes taktikát a DEAC, majd a legvégén még szöglettel jöhettek, ám Biró lefülelt egy átadást, és az üres kapuba lőtt félpályán túlról, kialakítva a 2-0-s végeredményt.

Marko Gavrilovic sportigazató: Elégedett voltam a mai teljesítménnyel. Tudtuk, hogy kemény csatára számíthatunk, és ezt is kaptuk. A Debrecen megizzasztott minket, méltán pályázhatnak a felsőházra. Igazi taktikai csata volt, mondhatni sakkjátszma. Sikerült a türelemjátékból nekünk gólt szerezni, és úgy gondolom, ezután is a mi akaratunk érvényesült jobban. 

SG Kecskemét Futsal – DEAC 2-0 (0-0)
Férfi futsal NBI, 15. forduló
2023.11.27., hétfő 18:30 @ Messzi István Sportcsarnok
Kecskemét gólszerzők: Pál, Biró.