SG Kecskemét Futsal: újabb fontos pontokra hajtunk

KÖZLEMÉNY
2024. 03. 06., 17:15
Az SG Kecskemét Futsal nem pihenhetett sokat a címvédő Haladás szenzációs legyőzése után, hiszen a kék oroszlánok csütörtök este 18:30-kor már újabb bajnokit vívnak a felsőházban. A 4. fordulóban a Nyíregyháza látogat a Messzi István Sportcsarnokba.

Újabb kemény erőpórba vár a szép napokat megélő SG Kecskemét Futsalra, hiszen a hírös városiak a pazar felsőházi teljesítményüket a Nyíregyháza ellen folytatnák. A ScoreGoal még alig emésztette meg a Haladás elleni hatalmas bravúrt, már előre kell tekintenie, pedig bizony a szombathelyiek ritkán kapnak ki, a 4–3-as hazai sikerrel záruló meccs ráadásul a futsal egyik jó reklámja is volt. Nem mellesleg a kecskemétiek feljöttek a tabella első helyére, megelőzve a címvédőt egy ponttal.

Nincs más hátra viszont, mint előre, hiszen az a Nyíregyháza érkezik majd Kecskemétre, mely legutóbb a DEAC ellen nyert otthon 3–2-re. A nyírségiek is nagyon szép szezont futnak, hiszen az alapszakasz után a felsőházban sem lassítottak, kilenc pontjukkal a harmadik helyre jöttek fel. Az alapszakaszban mindkét alkalommal a ScoreGoal tudott nyerni, idegenben 6–3-ra, míg hazai pályán 2–0-ra, ami mindenképpen jó előjel lehet a mérkőzés előtt.

Marko Gavrilovic sportigazgató elismerően beszélt a nyíregyházi együttesről, egyben kiemelte, döntő fontossággal bír majd az, hogy melyik csapatnak maradt több energia tartaléka erre a mérkőzésre a sűrű rájátszás menetrendben.

– Megint egy olyan periódusban vagyunk, amikor rövid idő alatt gyorsan követik egymást a mérkőzések. A Nyíregyháza következik, amelyről tudjuk, hogy elképesztő kvalitásokkal rendelkezik támadásban, ezt már sokszor megmutatták ebben a bajnokságban. Két minőségi légiósuk van, emellett jó elegyet alkotnak a tehetséges fiatalok és a rutinos magyar játékosok. Lovas Norbert személyében pedig egy kitűnő edzőjük van. Nagyon kemény találkozó vár ránk ebben a sorozatban, de ez normális, hiszen a rájátszás ilyen. Mindkét csapatra igaz, hogy sűrű időszakon van túl. Az lehet a döntő, hogy kinek maradt több energiája erre a találkozóra, illetve a regenerációt hogyan sikerült megoldani az elmúlt napokban. Bízom benne, hogy képesek leszünk megszerezni a számunkra nagyon fontos győzelmet, amelyhez fantasztikus szurkolóink segítségét is kérjük – nyilatkozta a szerb szakember.

SG Kecskemét Futsal – Á Stúdió Futsal Nyíregyháza
Férfi futsal felsőházi rájátszás, 4. forduló
2024.03.07., csütörtök 18:30 @ Messzi István Sportcsarnok