Sikeres a megyei könyvtár robotprogramozó foglalkozása

2023. 01. 15., 10:05
Kreatív módon, legó robotokkal tanulhatnak programozni a legkisebbek a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban minden szombaton délután. Az intézmény tavaly ősszel hívta életre a különleges foglalkozást, ami azóta is töretlen sikerrel nyújt játékos tanulási és kikapcsolódási lehetőséget a gyerekeknek és szüleinek.
A galéria 11 képet tartalmaz

Óriáskerék, autó és kutya is épült szombaton délután a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár Kreatív Stúdiójában, az intézmény robotprogramozó foglalkozásán. A fantázia szárnyalhat, amit a gyerekek megálmodnak, azt Molnár Dániel az intézmény informatikusa, könyvtárosa életre kelti. A robotprogramozó foglalkozások tavaly ősszel indultak, aminek azóta töretlen sikere van a megyei könyvtárban. Az állandó, ingyenes könyvtári foglalkozás szinte mindig telt házzal működik.

-A honlapunkon van regisztrációra lehetőség, mivel létszámkorlátos a foglalkozás. Legfeljebb heten jöhetnek, bár igazából hat készletünk van, de egy kis ráhagyást hagytunk a létszámban. Minden héten szombaton háromkor a regisztráltak eljöhetnek és a saját fantáziájuk alapján építhetnek robotokat – mondta a Kecskeméti Médiacentrumnak Molnár Dániel, a foglalkozás vezetője.

Az elkészült robotokat felszerelik, beprogramozzák így a lego építmények életre kelnek. Az állandó program sikerességét mutatja az is, hogy szinte mindig telt ház van.

-Harmadik-negyedik osztálytól már bátran ajánlom a robotika kipróbálását. A kisebbeknek játékos foglalkozásokat tudunk kínálni, hiszen például a lego robotoknak is van távirányítási lehetősége, amikor egy tableten keresztül. Ezt már akár óvodások is megnézhetik – mondta Molnár Dániel.

A programozás ismerete a modern, gyorsan fejlődő világunk egyik elengedhetetlen alapkészsége, ami a fiatalok személyiségét is nagymértékben fejleszt.

Molnár Dániel a könyvtár Kreatív Stúdiójában minden szombaton délután 15 órai kezdettel várja a robotika és a programozás iránt érdeklődőket. Az esemény a könyvtár honlapján előzetes regisztrációhoz kötött. http://www.bacstudastar.hu/kjmk