Sima vereséggel kezdte meg a tavaszi szezont a KTE-Piroska Szörp

2023. 02. 03., 21:37
Lejátszotta első bajnoki mérkőzését 2023-ban a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I/B-ben. Tóth Norbert együttese Ózdra látogatott, ahol végig hátrányban volt és végül 33–26-ra alulmaradt.
Lejátszotta első bajnoki mérkőzését 2023-ban a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I/B-ben. Tóth Norbert együttese Ózdra látogatott, ahol végig hátrányban volt és végül 33–26-ra alulmaradt.

A két csapatot a mérkőzés előtt csupán három pont és két hely választotta el a tabellán, így kiélezett meccsre lehetett számítani. Az első percek a Tóth Patrik-Csuzi Milán párharcról szóltak, mindkét játékos kétszer talált be, majd 2–2-es állásnál a kecskeméti Csuzit állították ki két percre. Ezt kihasználva rögvest elhúzott az Ózd Jancsó és Szepesi találataival. Szeverényi és Horváth Andor góljaival próbálta tartani a lépést a Kecskemét, ám Tóth Patrik mellé Kovács László lépett előre, és vezérletükkel magabiztos előnyt kezdett el kiépíteni a házigazda. Forgács a 18. percben megszerezte a KTE hetedik gólját, de a következő vendég találatra hét percet kellett várni, ekkor már 16–8-ra vezetett az Ózd. A szünetig maradt ez a különbség, a félidőben 18–10 volt az állás.  

Szakály hétméteresből szerzett találatával indult a második játékrész, majd a KTE nyolcas számú játékosa mezőnyből is eredményes tudott lenni, azonban hiába hibázott támadásban többet az Ózd, nem tudott érdemben közelebb férkőzni a hírös városi együttes. A 39. és a 43. perc között háromszor talált be a borsodi gárda, mindhárom gólt Péter Dominik lőtte, és 23–15-ös állásnál, bő negyedórával a vége előtt már kijelenthető volt, hogy a meccs eldőlt. Bár az 53. percben felzárkóztak ötre a kecskemétiek, de ennél többre nem futotta az erejükből. A végeredmény 33–26 lett. 

A Kecskemét következő mérkőzése február 11-én, szombaton, 18 órakor lesz hazai pályán a Salgótarján ellen.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Kritikán alulinak értékelem ezt a meccset. Nem kifogásként, de meg kell említenem, hogy a négyórás út Ózdra hat és fél órás volt rajtunk kívül álló okok miatt, és ez meglátszott azon, hogyan kezdtük el a találkozót. Bátortalanul és nagyon enerváltan játszottunk. Reméltem, hogy 10-15 perc után észhez kapunk, de erre a második félidőig várni kellett. A fordulás után nyitott védekezésre álltunk át, ezzel valamelyest feljavultunk, ám támadásban továbbra is pontatlanok voltunk. A legnagyobb probléma az, hogy ezúttal is rengeteg helyzetet hagytunk ki. Naggyá tettük ellenfelünk kapusát. Csupán két-három játékos hozzáállása volt megfelelő. Ez a teljesítmény kevés volt, így nem fogjuk elérni a céljainkat. Meg kell magunkat emberelni!  

ÓAM-Ózdi KC – KTE-Piroska Szörp 33–26 (18–10)

Férfi kézilabda NB I/B, 16. forduló
2022. február 03. péntek, 19:00
Ózd, Marosi István Városi Sportcsarnok
Vezette: Budai-Bock, Wenzel

A KTE gólszerzői: Szakály 5 (2), Forgács 5, Szeverényi 4, Papp 3, Deák 2, Csuzi 2, Horváth A. 2, Bálint 1, Kalmár 1, Horváth B. 1.

Kiállítások: 10 perc, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2