Sipos László képviselő: az egyik legösszetartóbb csapat a matkói közösség

Megtartották a matkói falunapot

2023. 06. 10., 20:19
Reggel lovaskocsis ébresztőt kaptak a matkóiak, ugyanis egy fantasztikus napra ébredhettek. Ma rendezték meg a falunapot, melyen étel, ital, sport, zene, tánc és traktorhúzás várta a vendégeket.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 36 képet tartalmaz

Fiatal légtornászok mutatták meg, mit tudnak a levegőben ma délután a matkói falunapon, a Nagy István Sportpályán. Az eseményt immáron hagyományosan rendezte meg a Matkói Szabadidő Sport Klub. A rendezvényen foci, Nagy István citeraelőadása, néptáncosok, arcfestés, traktorhúzó verseny, légvár és megannyi játszási lehetőség várta a vendégeket.

Ennek az összetartó közösségnek van egy nagy múltja, hiszen több mint 30 éve épülget, szépülget. Én három éve vagyok a sportegyesületnek az elnöke. Ezt a hagyományt próbáljuk továbbvinni, sőt, fejleszteni: ingyenes légvárak, különböző árusok, fellépők várják a vendégeket. Próbáljuk mindezt helyiekkel, de azért mindig van egy sztárvendég, ma például Gáspár Laci lép fel. Ha adunk, akkor egyre többet és jobbat tudunk kapni is a közösségtől
— mondta Török Tibor Zsolt, a Matkói Szabadidő Sport Klub elnöke.

Sipos László, aki immár 10 éve önkormányzati képviselője Matkónak, elmondta, hogy az egyik legösszetartóbb csapat a matkói közösség.

Itt nincs azért olyan sűrűn lehetőség arra, hogy az emberek összejöjjenek. Voltam egy-két padnál, ahol különböző társaságok beszélgettek. Olyan jó itt lenni ilyenkor, kikapcsol az ember a nyüzsiből, hallgatja őket. Azt hiszem, szükségük van az ilyen összejövetelekre
— fogalmazott Sipos László.

A falunap egészen éjfélig tart, addig lehet ropni a zenére a sportpályán. A matkóiak saját tűzijátékot is kapnak este 10 órakor.