Sissi, a magyar királyné

Magyarország legjobb operett előadása csak egy alkalommal Kecskeméten!

2023. 06. 01., 12:25
Június 9-én Kecskemétre látogat a több mint 10 éve alakult Monarchia Operett társulata a 𝑺𝒊𝒔𝒔𝒊, 𝒂 𝒎𝒂𝒈𝒚𝒂𝒓 𝒌𝒊𝒓𝒂́𝒍𝒚𝒏𝒆́ előadásával. A szuper produkcióban a fiatal tehetségek mellett látható lesz a Kossuth díjas Oszvald Marika, a méltán nagyon népszerű Peller Károly is. Az operett előadás helyszíne a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ lesz. Jegyek már elérhetőek, de gyorsan fogynak…

Huszka Jenő humorral és szerelemmel átitatott operettje, nagyszerű témát dolgoz fel, amelyben gróf Andrássy Gyula, az Osztrák-Magyar Monarchia későbbi külügyminisztere és Erzsébet királyné (Sissi) beteljesületlen, történelmileg nem igazolt szerelméről valamint az 1867-es osztrák-magyar kiegyezés egyik fontos tényezőjéről mesél. Erzsébet királyné köztudomásúan szerette a magyarokat, és a nép is benne látta megmentőjét. Sissi, a megértésre vágyó császárné és a politikai életben megoldást kereső gróf erős vonzódást és szerelmet éreznek egymás iránt, azonban vágyaiknak a politika gátat szab, és szerelmük nem teljesedhet be. Kapcsolatuk azonban elősegíti a Kiegyezés létrejöttét és segítségükkel a többiek is boldogságra találnak. Így lel egymásra a magyar kultúrát és mentalitást kedvelő vicces osztrák fiú Flórián és a férjet kereső, burgenlandi lány Stefi, valamint megismerhetjük Erzsébet királyné magyar udvarhölgyének és a magyar forradalmár gyerekkori szerelmének beteljesülését is. Természetesen a királyné félig magyar társalkodónője és a Kossuth hívő egykori alispán is szimpatizálni kezdenek egymással. De vajon, ki irányítja a szálakat a császári udvarban és környékén?

Gyönyörű közismert dallamok, szellemes versek, remekül ábrázolt szereplők, és a mai magyar operett játszás legkiválóbb művészei egy szuper produkcióban! A Kossuth díjas Oszvald Marika, a méltán nagyon népszerű Peller Károly,  a címszerepben a fiatal operaénekesnő Denk Viktória, a számtalan helyen sikert arató sármos bonviván Árvai Dániel, valamint többek mellett Kádár Szabolcs János,  Gats Éva, és a  Monarchia Operett sztárja Kollár Péter Erik. Továbbá a darab által felfedezett fiatal sztárok, akiknek művészi teljesítményét a bemutató óta hangos tetszésnyilvánítás kíséri mindegyik előadáson.

2021 júniusában volt a díszbemutatója a Sissi, a magyar királyné című Huszka operettnek a Gödöllői Királyi Kastély Díszudvarán, majd augusztusban a fővárosban Budapesten. Ezeken a premier estéken a nagy érdeklődés miatt a dupla előadásokkal és a további előadásokon 10.000 néző tapsolhatott a Magyarország egykori királynéjáról szóló operettnek. Utána a produkció hazai és külföldi turnéra indult, ahol eddig mindenütt állótapsos ovációban részesült.

2023-ban   újra útjára indul a produkció és az ország legjobb és legnagyobb szabadtéri színpadain,  fesztiváljain varázsolja el a közönséget. Idén a kecskeméti közönség is láthatja az előadást. A kritikusok szerint az ország vezető operett előadásának a rendezője, a műfaj legnagyobb szakértője, a Kossuth díjas Kerényi Miklós Gábor, aki egy lenyűgöző előadást állított a közönség elé. Káprázatos csodás jelmezek, érdekes díszletek, látványos koreográfiák, és nem utolsó sorban humoros, és mégis drámai szándékkal színre állított produkció, ami vallomás a magyarságról, a szerelemről, és a szándékok tisztaságáról!

2022. június 9-én 19 órakor a Hírös Agóra!

2023-BAN  CSAK EGYETLEN EGY ALKALOMMAL KECSKEMÉTEN EZ A GYÖNYÖRŰ OPERETT.

Jegyek kaphatók a helyszínen  és a www.jegy.hu-n

További információk: monarchiaoperett.hu