Címke: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ
Keresés
Dátum választó
Rendezés
897 találat
2024.04.19

Exkluzív rendezvényházként nyílt meg a KultKaszinó

Megnyitotta kapuját Kecskeméten a KultKaszinó, a Hírös Agóra új rendezvényhelyszíne. A város ikonikus Rákóczi utcai épülete az 1900-as évek elején egy közösségi térként funkcionált, majd kaszinó nyílt benne. Ezentúl az épület olyan programlehetőségeket kínál, melyek nemcsak Kecskemét polgárai számára, hanem a távolabbról érkezőknek is egyediséget, exkluzivitást ígérnek.
2023.12.12

Különleges vasútmodell kiállítás ajándékba

Különleges vasútmodell kiállítást ajándékozott a kecskemétieknek Mikulásra a TGV2000 Vasútmodellező Klub. Azt már megszokhattuk, hogy egy évben egyszer, négy napon keresztül megcsodálhatjuk az épített asztalokat, most pedig ismét újdonságokkal várták a vendégeket a klub tagjai a régi Tiszti Klub épületében.
2023.12.11

Ünnepre hangoló koncertet rendeztek a Hírös Agórában

Johann Sebastian Bach és Dieterich Buxtehude meghitten szép kantátáiból összeállított programot hallhattak vasárnap este a kecskeméti zeneszeretők. A Filharmónia Magyarország és a Hírös Agóra Kodály-bérletének második alkalmán a Vashegyi György által több mint három évtizede alapított és máig vezetett Purcell Kórus és Orfeo Zenekar, a magyar korhű régizenei előadói gyakorlat két legjelentősebb műhelye lépett fel.
2023.09.29

Petőfi emlékezete – Táblaavatás és előadás a Hírös Agórában

A Petőfi szellemiségét és korát bemutató eseményt Harmatos Zoltán, a Hírös Agóra szakmai vezetője nyitotta meg, majd átadta a szót Balanyi Károly grafikus- és zománcművésznek. Az alkotó elmondta, a Hírös Agóra lépcsőfordulójában kiállított zománckompozíció régóta érlelődik, és három forrásból táplálkozik. Az egyik Petőfi költészete, amely nagyon erős vizualitással bír, a másik Kecskemét és annak szellemisége, a […]
2023.09.25

Az Éger és a Starter nyerte el a MetroPOLICE Filmfesztivál fődíját

Szeptember 21. és 24. között zajlott a MetroPOLICE Filmfesztivál a Hírös Agóra Otthon moziban, melynek díjátadóját vasárnap este tartották a filmszínházban. A háromtagú zsűri (Kriskó János, televíziós szerkesztő, Ulrich Gábor, Balázs Béla-díjas animációs filmrendező és Dezső András, író, újságíró) döntése alapján a legjobb nagyjátékfilm Nagy Borús Levente Éger című filmje, a legjobb rövidfilm pedig Dóczé Péter Starter című alkotása lett.
2023.09.08

Együttműködést kötött a Hírös Agóra és vármegyei rendőr-főkapitányság

Együttműködési megállapodást írt alá a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ és a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a szerződéskötés apropója a hamarosan kezdődő kecskeméti MetroPOLICE bűnügyi filmfesztivál. Az együttműködés és a filmfesztivál célja a népszerű bűnügyi filmalkotások bemutatásán túl a bűnmegelőzés támogatása.
2023.08.14

Hírös Hét Fesztivál, Kecskemét zamata

Augusztus 22. és 27. között ismét megrendezik a Hírös Hét Fesztivált. Az idei évtől az esemény szervezését a Hírös Agóra vette át. Hogy mennyiben változik a Hírös Hét Fesztivál, és hogy milyen programokat kínál, erről beszélt Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója a KTV stúdiójában.
2023.07.24

László Attila és Détár Enikő zárja a HA estéket

Kocsis Tibor nyitotta a HA esték a díszudvarban koncertjeinek sorát - és bár a helyszínt el kellett engedni a heves eső miatt, a hangulat remek volt a Hírös Agóra előcsarnokába is, ahol Tibó saját dalokat és átdolgozásokat is hozott a lelkes közönségnek. A HA estéket július utolsó hétvégéjén László Attila és Détár Enikő zárja.
2023.07.20

Első díjat nyert a Kecskemét Táncegyüttes Tiranában

Óriási sikert aratott a Hírös Agóra rezidens együttese, a Kecskemét Táncegyüttes - Kecskemet Folkdance Ensemble a tiranai International Folk Festival-on: a fesztivál első díját és a legjobb koreográfia díját is elhozta a táncegyüttes akik Kecskemét város legnagyobb múlttal és létszámmal rendelkező együttese, Bács-Kiskun megye reprezentatív táncegyüttese, akik több évtizedes hagyományőrző tevékenységüket szinte a világ minden pontján megmutatták már.