Sok a kóbor kutya, kevés az örökbefogadó

2023. 01. 12., 16:26
A szilveszteri petárdázás miatt mintegy 20 alkalommal kellett hívni a Mentsvár az Állatokért Alapítvány állatvédelmi őrszolgálatát. Az elszökött kutyák nagy része hazatért, azonban még mindig vannak, akik várják gazdijukat.
A galéria 22 képet tartalmaz

Szomorúan várják gazdijukat a kutyák a Mentsvár az Állatokért Alapítvány telephelyén. Szilveszterkor mintegy 20 eb szökött el otthonról. Közülük még mindig vannak olyanok, akikért nem jelentkeztek a tulajdonosok.

– Szilveszter éjszakáján 17 alkalommal voltunk helyszínen. Kilenc chipes kutyát azonnal hazavittünk. Nyolc kutyus bekerült hozzánk, ebből későbbiekben négyet vittek haza. De azóta is vannak olyan ebek, akiket keresnek – mondta Hornyákné Boros Sarolta, a Mentsvár az Állatokért Alapítvány Állatvédelmi Őrszolgálat vezetője.

Hornyákné Boros Sarolta

Ha nem jelentkeznek a tulajdonosok a kutyusokért, akkor új gazdit keresnek számukra. Jelenleg mintegy 135 eb található a menhelyen.

– Várnánk nagyon a látogatókat, de a számuk most 60 százalékkal lecsökkent, Kevés az örökbefogadó, a kidobott kutya pedig sajnos egyre több. Ennek pedig nem is lesz vége, amíg minden kutya nem lesz chipelve, ivartalanítva – tette hozzá Sarolta.

Azt is elmondta, a legtöbbször a felnőtt kutyákat dobják ki az utcára, mivel már nem olyan cukik, mint kiskorukban. Az őrszolgálat vezetője hangsúlyozta, az emberi felelőtlenség miatt van sok kóbor kutya. Nagy szükség van tehát a befogadókra, hiszen hamarosan eljöhet az a pillanat, amikor már itt sem fogják tudni eltartani a kutyákat.