„Sport a művészetben” tehetséggondozó program zárása a Kodály Iskolában

2023. 06. 30., 13:00
Június 30-cal lezárul a Kodály Iskolában zajló Sport a művészetben című tehetséggondozó program.
A galéria 11 képet tartalmaz

A projekt keretében a diákok olyan alkotásokkal ismerkedhettek meg, amelyek különféle sporttevékenységeket dolgoznak fel. Ennek hozadékaként megismerkedtek Mihály Gábor Kossuth-díjas szobrászművész Olimpia-Kerékpározók című alkotásával is, amelyet a Magyar Olimpiai és Sportmúzeumban meg is tekinthettek. Itt a sporttal kapcsolatos alkotások szemügyre vétele mellett érdekes tárlatvezetésen vettek részt, amelynek során meghallgathatták az olimpia történetét.

A budapesti múzeumlátogatás mellett, a szintén a városban található Elevenparkban az Okosodj mozgással! programon is részt vehettek.

A foglalkozások sorát a Kodály Iskolában megrendezésre kerülő kosárlabda táborban tett látogatás és egy zenei foglalkozáson való részvétel zárta. Előbbi vezetője Gerebenné Bresák Zita, aki évek óta foglalkozik tehetséggondozással a sport területén. A foglalkozás keretében találkozhattak a kiváló sportolóval, Gereben Líviával is, aki szülei nyomdokain járva szintén a szívén viseli a gyermekekkel való foglalkozást.

A zenei foglalkozás természetes környezetben, a Kecskeméti Arborétumban szerveződött, ahol Gödény Anikó tartott zenés, interaktív órát a gyerekek és szüleik számára.

Összességében elmondható, hogy változatos, programokban bővelkedő, sikeres projektet tudhatunk magunk mögött.

A program szervezői: Rimóczi Renáta és Mézes Éva

(x)