Sportmagazin: olimpiai reményeiről beszélt Árvai Cintia kecskeméti súlyemelő

2023. 05. 09., 13:08
A 2024-es párizsi olimpián való részvétel sem elérhetetlen már Árvai Cintia kecskeméti súlyemelő számára, aki április végén a jereváni súlyemelő Európa-bajnokságon 101 kilogrammal országos alapcsúcsot döntött meg. A Kecskeméti TE Súlyemelő Szakosztályának versenyzője volt a hétfő Sportmagazin vendége, aki többek között az előtte álló feladatokról is beszélt Ferenczy Zoltán felelős szerkesztőnek.

Árvai Cintia 2013-ban kezdte el a súlyemelést. 2016-ban indult el első Európa-bajnokságán. 2018-ban pedig már 4. lett az ifjúsági olimpiai játékokon. Pályája most úgy tűnik újabb szakaszába lép. Az utóbbi félévben remek formában versenyez a Kecskeméti TE Súlyemelő Szakosztályának versenyzője. Április végén a jereváni súlyemelő Európa-bajnokságon 101 kilogrammal felnőtt országos alapcsúcsot döntött.

Árvai Cintia a KTV Sportmagazinjában a jövő évi párizsi olimpia kapcsán, a közeljövő konkrét terveiről is beszélt.

-Ott vagyok az olimpiai kerettagok között, ha minden igaz elindulok a kvalifikációs versenyeken. Nagyon sokan vagyunk, nagyon erős versenyzőkkel vagyok egy csoportban. Nagyon nehéz számomra a kijutás, de megpróbáljuk- fogalmazott a Kecskeméti Televízióban Árvai Cintia.

A kecskeméti sportoló legközelebb az U23-os Európa-bajnokságon küzd majd a dobogós helyezésért Bukarestben.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg: