Sportos napot tartott a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság

2023. 06. 18., 11:55
Sportos, családi napot tartott a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság szombaton a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Aki kivette részét a különböző mozgásformákból, az a sárkányhajózást is kipróbálhatta. A Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány a helyszínen bográcsban főtt gulyással várta a résztvevőket.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 22 képet tartalmaz

Bringával, rollerekkel és segway-ekkel indultak el reggel 9 órakor a Károly Róbert körúttól a szabadidőközpontba mindazok, akik részt szerettek volna venni a Sportnapon. A Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság családi eseményén futás, nordic walking és sárkányhajózás várta a vendégeket.

Azt gondoltuk, hogy egy sportos családi nap keretében főzünk egy finom bográcsos gulyást és különböző mozgásformák űzésével töltjük a napot mint a séta, nordic walking, de bringával, segway-yel, gördeszkával, görkorcsolyával is bárki becsatlakozhat. A futókat is szívesen látjuk. Aki csatlakozik hozzánk ezen a mozgalmas napon, minden verseny és különösebb elvárás nélkül, a nap végén kipróbálhatja a sárkányhajózást
— hangsúlyozta Szamler László, a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság ügyvivője.

Természetesen a sárkányhajóba bárki beszállhatott, közösségek, baráti társaságok, családok, a hajók egész nap a vízen voltak. Aki pedig még sosem próbálta ki ezt a sportot, annak pár perc alatt megtanították az alapokat.

A Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány a helyszínen bográcsban főtt gulyással várta a résztvevőket. A hírös ebéd értékesítéséből származó bevételt a leégett felsősófalvi közösségi ház újjáépítésére szánják. Az esemény a Generációk Juniálisához csatlakozott.