Szabadtéren is sikert aratott a Luxemburg grófja

KÖZLEMÉNY
2023. 07. 12., 07:34
Közel háromezer embert vonzott a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház szabadtéri előadása július 8-án a Margitszigeti Színházban. A Luxemburg grófja című operett sikere töretlen: a szűnni nem akaró ováció ezen a különleges helyszínen sem maradt el.

Ezúttal is Bán Teodóra ügyvezető igazgató felkérésére érkezett a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház társulata július 8-án, hogy ismét egy nagy sikerű produkciójával kápráztassa el a fővárosi közönséget. A tavalyi Elisabeth musical után ezúttal a Luxemburg grófja című operett volt a felelős a fergeteg hangulatért, ám aki lemaradt volna a varázslatról, a 2023/24-es évadban újra megnézheti Szente Vajk sikerprodukcióját a kecskeméti teátrumban.

„Nagyon hálás vagyok, amiért újra és újra sikerül itt találkoznunk. Boldog vagyok, mert számomra rendkívül fontos, hogy egy ekkora társulatot fogadhatunk, akik ráadásul ilyen remek estét és hangulatot varázsolnak a szabadtéri színpadára. Azt gondolom, ez a háromezer ember, akikkel tele volt a színház, hírét fogja vinni az előadásnak” – mondott köszönetet az előadást követően Bán Teodóra.

Hozzátette: ő szívesen látná a produkciót még egy alkalommal a Margitszigeti Színházban, de arra is felhívta a figyelmet, hogy a társulat ebben az évben nem utoljára járt a helyszínen. Szeptember 1-jén és 2-án a Cseke Péter rendezésében látható Az Ég tartja a Földet című musical is ezeken a deszkákon debütál majd, így az oda érkezők még a kőszínházi premier előtt tekinthetik meg az előadást.

A fókusz azonban egyelőre a Luxemburg grófjára irányul, amelynek ugyan csak nemrégiben volt a bemutatója Kecskeméten, egy pillanat alatt vált közönségsikerré. 

„Egy vidéki színház számára mindig óriási megmérettetés, ha a fővárosban játszhat, főleg egy ilyen gyönyörű helyen, mint ez. Hálás vagyok, csodálatosak vagytok és köszönöm szépen mindenkinek! Hiszem, hogy ma Magyarországon ti vagytok a legjobbak” – hangsúlyozta Cseke Péter, a Kecskeméti Nemzeti Színház igazgatója a társulat előtt. A direktor kiemelte és külön köszönetet mondott Vásári Móninak, aki Hajdú Melinda helyett, mindössze néhány próbával a háta mögött ugrott be az előadásba bravúros módon.

Szente Vajk, a darab rendezője, a teátrum főrendezője is köszönetet mondott a csapat mögött álló időszakért, ugyanakkor felhívta a figyelmet az elkövetkezendőkre: a Margitszigeti Színház után ugyanis a következő vendégelőadással, az Elisabeth-tel a Szegedi Szabadtéri Színpadra készül a társulat július 14-e és 16-a között.

„Azt mondtam nektek a hét elején, hogy őrizzük meg egy picit az emlékeinkben ezt a két hetet, amikor a Kecskeméti Nemzeti Színház az ország két legnagyobb szabadtéri színpadán lép fel egy operettel és egy musicallel. Csak két apró adalékot szeretnék hozzáfűzni a mai korhoz: két dolgot szoktak mondani, az egyik, hogy az operett műfaja haldoklik, a másik, hogy fogynak a nézők” – utalt a Luxemburg grófja grandiózus sikerére.