Szabó István: legszívesebben mindenkit megöleltem volna a végén

2023. 04. 28., 23:03
Az OTP Bank liga 29. fordulójának nyitómérkőzésén a harmadik helyezett Paks a második félidőben fordított és 3-2-re győzött a második helyezett Kecskemét otthonában. A találkozó után így értékelt a két vezetőedző.

Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője: – Fájó, hogy így alakult ez a meccs. Telt ház volt és mégsem tudtuk megörvendeztetni győzelemmel a közel ötezer embert, ráadásul a végén a 90. percben kaptunk gólt. Az első félidőben az történt, amit elterveztünk. Jobbak voltunk és megérdemelten volt kétgólos előnyünk. Tudtuk, hogy ellenfelünk változtatni fog és beáll majd Böde Dániel és Sajbán Máté, amivel rendszert is váltanak. Bár erre számítottunk, mégis megzavarodtunk, a labdakihozatalaink pontatlanok voltak. A kiállítás után még nehezebb helyzetbe kerültünk. Ezután főleg a széleken bontott meg minket a Paks többször is. A rutintalanságunk is szerepet játszott a vereségünkben. Talán, ha 40-50 NB I-es mérkőzéssel több van a fejekben és a lábakban, lehet, hogy kihúzzuk döntetlenre. Nagy dolog lett volna, ha tíz emberrel nem kapunk ki, ebben még fejlődnünk kell. Most le vannak törve a játékosaim, de nincs miért, nagyot küzdöttek. Becsületes, igaz srácok, legszívesebben mindenkit megöleltem volna a végén. A mentális regeneráció most nagyon fontos lesz, az élet nem áll meg, készülnünk kell a jövő heti, Honvéd elleni meccsre.

Bognár György, a Paks vezetőedzője: – Az első félidőben a hazaiak jobbak voltak. Habár két pontrúgásból szerezték a góljaikat, de úgy éreztem, mezőnyben is felülkerekedtek. Főleg a középpályán voltak aktívabbak, mint mi. A szünetben ezen próbáltunk javítani. Nyugodt voltam az öltözőben, mert bíztam abban, hogy az a három cserénk, akik a félidőben álltak be, jól szállnak majd be, és ez így is volt. A fordulópontot az jelentette, hogy a második játékrészben a mi három középpályásunk nem a két kecskeméti középpályás mögött helyezkedett el, hanem a csereként beálló Skribek be tudott lépni a hazai középpálya és a védelem közé. A kiállítás után több komoly gólszerzési lehetőségünk is volt, ez alapján megérdemelt a győzelmünk!

Szerző: KTE/kecskemetite.hu