Szombaton a KTE és a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét is bajnokit játszik

2023. 02. 08., 12:02
Szombaton Kecskemét elsőosztályú foci- és kosárcsapata is bajnoki mérkőzést játszik. A Kecskeméti TE 14:30-kor a Budapest Honvédot fogadja a Széktói Stadionban, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét kosarasai pedig Szombathelyre utaznak, hogy 18:00 órakor a Falcóval találkozzanak.

A focisták a téli szünet után egy 0-0-s döntetlennel indították a tavaszi szezont Pakson. Szombaton délután a Honvédot látjuk vendégül, a két együttes 16. alkalommal csap össze az NB I-ben. Legutóbb tavaly szeptemberben találkoztak, akkor nem született gól a Bozsik Arénában. A Széktói Stadionban veretlenek vagyunk a Honvéd ellen, 6 kecskeméti siker mellett egy döntetlen született eddig. A KTE az előkelő második, míg a Honvéd az utolsó előtti, 11. pozícióból várhatja a találkozót. A tavaszi szezon itthoni nyitányán egyelőre továbbra is csak az „A” lelátó lesz nyitva, a városi oldal felújítási munkálatai még zajlanak.

A kosarasok két győzelem után utazhatnak Szombathelyre, a Szolnoki Olajbányászt idegenben, az Alba Fehérvárt itthon sikerült két vállra fektetniük. Nagyon nehéz meccsre van kilátás, a Falco az elmúlt két év bajnoka, jelenleg is ők vezetik a tabellát. Az idei szezonban egyszer már találkozott a két csapat, akkor 10 pontos szombathelyi győzelem született Kecskeméten. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a tabella 5. helyéről vághat neki a mérkőzésnek.

Kapcsolódó cikk