Támogatásokról döntött a közgyűlés-Indulhat majd az élet a Széchenyivárosi Közösségi Házban

2023. 03. 30., 14:05
Költségvetési támogatásokról döntött a közgyűlés. Az elfogadott előterjesztés szerint a közelmúltban felépült Széchenyi István Közösségi Ház, a Digitális Tudásközpont, a Rudolf kert kap költségvetési forrásokat.
Fotó: Patócs Dominik
A galéria 5 képet tartalmaz

Négy támogatási kérelem kapott pozitív elbírálást a közgyűlés mai munkanapján.

A hamarosan elkészülő Széchenyi István Közösségi Ház két célra is kapott önkormányzati támogatást. A döntés értelmében működési célra 12.5 milliós, míg eszközbeszerzésre 7,4 milliós vissza nem térítendő forrást használhatnak fel ebben az évben. Az előterjesztés kitér arra is, hogy az intézmény működtetését a Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány kapja meg.

A tartalékkeret terhére kap költségvetési támogatást a Digitális Tudásközpont. A több mint 30 milliós forrást 2023-as működésükre kapják.

A közgyűlés, a támogatási kérelmek kapcsán, források átcsoportosításáról is döntött annak érdekében, hogy a Rudolf-kertben zajló fejlesztések folyamatosak legyenek. Mint az ülésen elhangzott, ez a jelenlegi adatok szerint 4 forrásból, mintegy 180-190 milliós összeget jelenthet.

A közgyűlés e napirendi pontban döntött arról, hogy Kecskemét csatlakozik a Bács-Kiskun Vármegyei foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködéshez.

A 4 javaslatot tartalmazó előterjesztést végül a 19 igen egyhangú szavazattal fogadták el a képviselők.