Címke: támogatás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1038 találat
2023.08.28

237 gyerek iskolakezdését könnyítette meg idén a Varázstáska

Idén is megtelt a Varázstáska. Széles körű együttműködésnek köszönhetően összesen 237 gyerek részesült Kecskemét önkormányzatának jótékonysági tanszergyűjtő akcióján összegyűlt adományokból, amelyek értéke meghaladta az 5 millió forintot. Más jellegű támogatásokkal együtt összesen 11,5 millió forinttal segítette a város 778 gyerek iskolakezdését – hangzott el az ifjúsági otthon Tükörtermében rendezett adományátadáson.
2023.07.20

Több mint négymilliárd forintra pályázhatnak még a halgazdálkodási ágazat szereplői

Nagy érdeklődés mellett tartottak szakmai napot Kecskeméten a halgazdálkodási ágazat szereplői részére, melyen érdekképviseleti szervezetek és gazdálkodók egyaránt képviseltették magukat. A műhelymunkában részt vett Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium közös agrárpolitika végrehajtásért felelős helyettes államtitkára is - közölte az agrártárca szerdán az MTI-vel.
2023.07.06

Elindult a méhészeti támogatási program

Az agrártárca múlt héten 2,8 milliárd forintos forráskerettel hirdette meg a méhészek munkáját segítő idei támogatási konstrukcióit. A kulcsfontosságú támogatásra június 27-től nyújthatja be kérelmét az ország mintegy 20 ezer méhésze.
2023.05.24

Szemereyné Pataki Klaudia: támogatási programot dolgozunk ki a fiatalok helyben tartása érdekében

Egy sor szociális jellegű döntést hoz meg csütörtökön a közgyűlés. Ezek között lesznek olyanok, amelyek a rászorulók támogatásáról szólnak, de napirendre kerül majd a lakbérek befagyasztása is. Többek között ezekről beszélt, ma a KTV rendkívüli Kiemelő című műsorában Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A városvezető részleteket árult el egy a fiatalok helyben maradását segítő, most készülő programról is.
2023.03.31

Közel 10 millióval támogatta a kórházat a Jurátus Hungary Kft.

Átadta közel 10 millió forintos adományát a Jurátus Hungary Kft. a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Invazív Kardiológiai Osztályának. Március 11-én rendezték meg ugyanis a Jó Szívvel Tavaszköszöntő Jótékonysági Estélyt, majd egy árverést, melyeknek köszönhetően összegyűlt a hatalmas adomány. A két esemény célja az volt, hogy egy 11,4 millió forintos mobil betegőrző monitort vásároljanak az osztály javára.
2023.02.27

PlazMackó lepte meg a Hosszú utcai óvodásokat

Csillogó, boldog szemekkel várták a Hosszú Utcai Óvodások PlazMackót, aki a Plazma Center jóvoltából látogatott el hozzájuk. A központ mindennapi hőseinek, azaz a plazmaadóinak a segítségével 100 000 Ft támogatásban részesítette a Mackó csoportosokat.
2023.02.22

A Hírös Rescue Team egyéves működését támogatja a HÉP

Decemberben érkezett a jelzés a HÉP felé, hogy veszélybe került a Hírös Rescue Team működése. Hamar sikerült megállapodniuk, így januárban a kutató-mentőcsapat megkapta a cégtől az egy éves működéshez szükséges 600 ezer forintot. Ennek az összegnek köszönhetően tudott kiutazni a Hírös Rescue Team Törökországba, ahol a földrengés utáni mentési munkálatokban segítettek és két életet is megmentettek.
2023.01.11

Közel ezerhétszázan igényelték a veszélyhelyzeti áramellátást

A Kormány új lehetőséget teremtett ahhoz, hogy a korábban megoldatlan ellátási helyzetű versenypiaci kisfogyasztók januártól is villamos energiához juthassanak. Az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult felhasználók, például vállalkozások, önkormányzatok, társadalmi szervezetek 2022. december 19-én éjfélig leadott elektronikus nyilatkozatban igényelhették a szolgáltatást az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-től. A beérkezett jelentkezések alapján a konstrukciónak köszönhetően mintegy 1700 fogyasztó őrizheti meg működőképességét az újévben is.