Társasházi konferencia a Hírös Agórában

2023. 04. 24., 12:08
Idén is megszervezte a Társasházi Háztartás már hagyományos országjáró konferenciáját, melynek egyik állomása Kecskemét volt. A Hírös Agórában rendezett eseményen a társasházak életét befolyásoló és szabályozó folyamatokról, lehetőségekről kaphattak gyakorlati, hasznos ismereteket a közös képviselők.

Társasházi konferenciát szerveztek ma a Hírös Agórában. A társasházak képviselői részére szervezett fórumon a résztvevők hasznos ismereteket kaphattak a legújabb szabályozásokról, pályázati lehetőségről, illetve az új tűzvédelmi kockázatokról is.

Új időszámítás a társasházakban - Új társasházi törvény és energiahatékonyság mindenek felett – ezt a címet kapta a konferencia, ami már 20 éves múltra tekinthet vissza.

Elsőnek dr. Bogdán Tibor kormánybiztos előadását halhatták a közös képviselők a legfrissebb törvénymódosításokról. Mint elhangzott, többször megfogalmazódott már, hogy egy olyan nyilvántartás jelenjen meg, ami mindenki számára egyértelművé és hozzáférhetővé teszi, hogy kézbesítés esetén hogyan lehet a társasház képviselőjét elérni. Jövő év februárjában hatályba lép az ingatlan nyilvántartás szabályozása, amiben ezeknek az adatoknak is szerepelni kell. A kormánybiztos kiemelte, hogy a tulajdonosok felé való kézbesítés is történhetne minél szélesebb körben elektronikusan.

A mai előadások között elhangzott az is, hogy újra lesz Társasházi Pályázat, amellyel a társasház vagy lakásszövetkezet lakóközössége nyerhet támogatást. Szilber Szilvia társasházi szakértő, moderátor elmondta, igyekeztek a társasházkezelők és lakástulajdonosok számára értékes információkkal szolgálni, illetve felhívni a figyelmet arra, miről kell tájékoztatni a lakókat.

A program végén a résztvevők a kiállítóktól is kérdezhettek.