Tartós élelmiszergyűjtés a katolikus templomokban

2024. 03. 01., 11:27
Nagyböjti élelmiszergyűjtést szervez a katolikus egyház március 3. és 10. között a templomokban. Telefonos adományvonalon is be lehet kapcsolódni a segélyakcióba, a Katolikus Karitász 1356-os telefonszámának felhívásával, 500 forinttal is lehet támogatni a rászorulókat.

Március első vasárnapjától tartós élelmiszergyűjtést szervez egy héten keresztül a katolikus egyház. Az adományokat a templomokban lehet leadni, március 10-ig. A Katolikus Karitász közleménye szerint a gyűjtésbe bármilyen tartós élelmiszer, liszt, cukor, rizs, tészta, olaj, konzerv, készétel, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea falajánlásával be lehet kapcsolódni.  Az adományokat a katolikus templomok mellett az egyházmegyei karitász-központokon és adománypontokon is várják, a gyűjtőpontok listája megtalálható a karitasz.hu oldalon.

A legkisebb adomány is a felebaráti szeretetet fejezi ki – olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia erről szóló körlevelében. A templomokban összegyűjtött élelmiszercsomagok “nemcsak táplálékot jelentenek, hanem üzenetet is visznek magukkal, a gondviselő Isten szeretetének kézzelfogható jelét a nélkülöző családokba” – fogalmaztak. A körlevélben kitértek arra is, hogy a korábbi években meghirdetett gyűjtések eredményeképpen családok ezreit tudták segíteni a hívek adományaiból.

fotó: Katolikus Karitász