Teher nélkül készülhet a Vecsés ellen a KTE-Piroska Szörp

2023. 05. 10., 12:14
Az előző fordulóban eldőlt; a Kecskemét megőrzi tagságát az NB I/B-ben, így tét nélkül, felszabadultan léphet pályára az üllői sportcsarnokban.

A 27. fordulóban Tóth Norbert legénysége ádáz csatában alulmaradt ugyan a dobogós Győrrel szemben (29-31), ám a 14. helyen álló Százhalombatta kikapott az Eger együttesétől (23-30), így ha győz a hátralévő két fordulóban, a KTE ugyanakkor kikap, a battai alakulat akkor sem tudja befogni a hírös városiakat (hiszen az egymás elleni mérleg a Kecskemét felé billen). A 16 csapatos NB/I B-től egyébként 3 csapat búcsúzik.

A Vecsés elleni pénteki, idegenbeli találkozót tehát az elmúlt időszakhoz képest nyugodtabban várhatja a kecskeméti férfi kézilabdacsapat. Papíron a Vecsés az esélyesebb, hiszen a tabella 6. helyén álló házigazdák mérlege 12 győzelem, 5 döntetlen és 11 vereség, 29 bajnoki pontjuk van, ezzel szemben a KTE 9 győzelem mellett 3 döntetlent és 16 vereséget számlál; 21 egységgel a tarsolyában. Kettejük decemberi összecsapását a Vecsés nyerte a Messzi István Sportcsarnokban (27-31), Horváth Andoréknak tehát van miért revansot venni aktuális ellenfelükön.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): - Az elmúlt hétvégén nagy kő esett le a szívünkről, így különösebb nyomás nélkül, fellélegezve várjuk a pénteki ütközetet. A Vecsés remek csapattá kovácsolódott a szezon folyamán, több nagy skalpot ejtett a bajnokságban, úgyhogy nagy feladat lesz helytállni az üllői pályán. Úgy tervezem, pénteken azok is lehetőséget kapnak, akik eddig kevesebb percet játszottak, reméljük kettőzött motivációval kézilabdáznak majd; a hátralévő két mérkőzésünkön is szeretnénk győzni.

Vecsés SE – KTE-Piroska Szörp

Férfi kézilabda NB I/B, 28. forduló
2023. május 12. péntek, 18:30

Üllő, Városi Sportcsarnok

Vezeti: Bócz, Wiedemann